Старите глоби на литовския автомобил, паркиран в непосредствена близост до Съдебната палата в Пловдив изчезват, но на тяхно място се появяват нови. Автомобилът с чуждестранна регистрация е паркиран на ул. „Хан Кубрат”, на място, където спирането е забранено, а шофьорът вече официално може да бъде определен като „рекордьор” за най-много глоби, за едно и също нарушение.

Чужденецът вероятно не е разбрал, че улицата е еднопосочна и паркирането от лявата страна е забранено. Първият фиш, залепен на стъклото на аудито е от 5 април тази година, като с всеки изминал ден жълтите бележки се увеличават. Последната наложена санкция от 20 лева е с дата 30 април.

Автомобилът стана изключително популярен в медиите и в социалните мрежи, като всеки ден събира множество иронични коментари. Някои от тях гласят, че самият шофьор е казал, че е на почивка и въобще не му пука колко фиша ще получи, защото така или иначе няма да ги плати. Очевидно собственикът няма намерение на премести превозното средство, а глобите ще продължат да се увеличават всеки ден. Макар голяма част от фишовете да са вече скъсани и разлепени, на тяхно място всекидневно се появяват нови, като грубата сметка показва, че шофьорът вече дължи почти 500 лева.

Репортерска проверка показа, че на въпросната улица „Хан Кубрат” всекидневно паркират десетки автомобили в нарушение, като служители на „Oбщинска охрана” стриктно следят и санкционират нарушителите, а чуждестранният автомобил не прави изключение. Въпреки че на страничното шофьорско стъкло отдавна не е останало място за лепене на „честитки”, аудито продължава да пречи на движението без да бъде репатрирано.

Рекорьор по глоби за неправилно паркиране в Пловдив: Литовец ще плати 120 лв.Колата е зарязана на ул. "Хан Кубрат" в централната част на града

Колко фиша ще получи чуждестранният автомобил, паркиран в Пловдив преди 20 дни?Първият фиш, залепен на стъклото на аудито, е от 5 април, а последният - от 22 април