Рангел Бизюрев ще застане пръв за разпит по делото за укривателство срещу близнаците Динкови. Това стана ясно на заседанието пред Районен съд Пловдив, което започна преди минути. Тримата замесени в престъплението бяха доведени с белезници и под засилена съдебна охрана, а  за първи път след жестокото престъпление и ареста на братята, тримата стоят рамо до рамо. Съдът отново бе огласян от викове „убийци”. Двамата братя заявиха пред магистратите, че на този етап не искат да дават обяснения.

В хода  на делото стана ясно , че обвиняемият Рангел е бил осъждан за притежание на  наркотици, когато е бил само на 20 години.  Сред вещите лица, които трябва да бъдат разпитани е и криминалният психолог Тодор Тодоров. Ще бъдат чути и редица свидетелски показания от полицаи, психолози и жители на Цалапица.

Бившият шеф на Военния съд Делчо Джубелиев е поел защитата на Рангел Бизюрев и също присъства в съдебната зала. Адвоката на близнаците е Светлана Званчева.

Днес преди делото бе проведен поредният протест пред прокуратурата от близките на Митко. По думите на майката на убитото момче Окръжната прокуратура в Пловдив е отказала да направи нов следствен експеримент за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

"Днес се надяваме след разпитите на Рангел и останалите делото за укривателство да бъде приобщено към делото за убийство. Близнаците донякъде може да са укриватели, но те са и съучастници в убийството. Единият брат знаем, че е присъствал началото до края, другият впоследствие е отишъл да помага, като носи лопати, мотика, кирка", каза пред медиите Атанаска Бакалова.

Очаквайте подробности!

Майката на Митко: Прокуратурата отказа да направи нов следствен експеримент за убийствотоСъдът ще изслуша Рангел Бизюрев днес

Бившият шеф на Военния съд поема защитата на Рангел БизюревЗаяви, че няма да обжалва ареста