Катастрофа между ТИР и бус е станала при Ришки проход, ранени са две деца, но няма тежко пострадали. Това съобщи „Фокус", като се позова на пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал този следобед при 56-ти км на пътя Шумен - Карнобат - в Ришкия проход. По първоначална информация в буса са пътували непълнолетни лица с двама възрастни. Първоначално в болница в Бургас са откарани две деца а още 6-7 са транспортирани само за преглед.

По информация на 24 причината за катастрофата е проливният дъжд, като автобусът е навлязъл в насрещното и се е ударил челно в ТИР-а. Бусът е на футболен отбор от Пловдив, като състезателите са пътували за мач във Варна.

Ранените футболисти са от пловдивския отбор Сокол Марково, които в неделя трябваше да играят в осминафинал с варненския "Черно море" на стадиона до Аспаруховия мост. Младежите са от юношеските отбори до 15-годишна възраст на двата тима.

От АПИ съобщиха, че заради инцидента временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили при 56-ти км по пътя Шумен - Карнобат (Ришки проход). Обходният маршрут за тежкотоварни автомобили е през Айтоски или Котленски проход.

СНИМКИ от мястото и още информация - ВИЖТЕ ТУК 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg