Кметът на Пловдив Костадин Димитров и зам.-кметът „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ Владимир Темелков отговариха на журналистически въпроси по-рано днес, свързани с получените 33,5 милиона лева за 3 пловдивски училища, детски градини и ясли. Математическата гимназия, Основно училищще „Княз Александър Първи“ и Средно училище „Свети Патриарх Евтимий“ получиха по 7,5 млн. лева.

С изграждането на трите сгради на пловдивските училища ще се реши проблемът с двуменният режим на обучение, каза Костадин Димитров. В най-скоро време ще бъдат обявени конкурси за проект, като няма да се търсят мегаломански проекти, а такива, които са реализируеми, с оптимални решения.

Конкурсите ще са кратки, а кандидатите ще имат срок за изготвяне на проектните си предложения между 30 и 60 дни. Ще се търси основно функционално решение, а не толкова визуално.

Ще стигнат ли парите за новата сграда на МГ-то в Пловдив и кога може да е готова тя?Община Пловдив спечели 7,5 млн. лева по проект на МОН, но се търсят поне още 11 млн. лева