„Скандали със скандали. Тези хора - ПП-ДБ, са обрасли с кешове и пудели”. Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Той коментира разговорите с част от лидерите на ПП-ДБ от изтеклите 9 месеца.

„Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да стане вицепремиер и неговата съкровена мечта бе той да стане премиер след Денков и да махнем Мария Габриел. Асен Василев, в присъствието и на Йордан Цонев, предлагаше ние от ДПС да имаме министри и вицепремиер. Всичко това им бе отказано”, добави той.

„Христо Иванов, пак в присъствието на Цонев, каза че иска да бъде президент и че има нуждата от подкрепа на ДПС.Заяви, че е важно да ликвидира ПП, след това предложи аз да стана премиер, а той - президент”, продължи Делян Пеевски.

 

По думите му, целта на Христо Иванов е „да пенсионира Бойко Борисов".

„Иванов предложи да се намери пост на Борисов някъде - в Европа или на някой остров да го пратят, опитаха се в този сценарии да ме вкарат и мен. Разговорът е по време на 9 месеца, в които управлявахме”, подчерта председателят на ДПС.

Той обясни, че всичко това е споделил на Борисов, предаде БГНЕС. 

“Ако Бойко Борисов реши да управлява с ПП-ДБ нека знае, че тази коалиция носи зестра - каруца с много кеш”, заключи Пеевски.