Районен съд- Пловдив потвърди споразумението, което 40-годишният Минко Минков си договори с държавното обвинение. Той ще изтърпи наказание от  6 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок и отнемане на шофьорската книжка за срок от 10 месеца. То е било одобрено от друг състав на Районен съд – Пловдив, различен от този, който гледа настоящето производство. През 2021 година Минко причина зрелищна катастрофа с джип „Порше Кайен”, вследствие на това пострада и момиче, което се е разхождало с родителите си по улицата.

След определената присъда на Минко,  делото продължава с другия обвиняем шофьор от катастрофата Диян Христов /21г./. Той отказа да признае вината си и процесът срещу него стартира по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Вторият е с повдигнато обвинение за това, че на същата дата 14 ноември 2021 г., на същото кръстовище, при управление на МПС „Нисан Алмера“, като е нарушил правилата за движение по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване е причинил на пострадалата  травма .

Днес той се яви в съда, както и част от свидетелите, които трябва да бъдат разпитани. Първи за разпит застана самият обвиняем Христов.

Щяхме да ходим към София с родителите ми,  качихме се в автомобила, който беше моя собственост.  Шофирах и спрях на Т-образно кръстовище. Отсреща имаше друга кола , изчаках да мине, за да направя ляв завой. Дадох мигач и леко потеглих, за секунди поршето ме удари, след като изпреварваше в насрещното движение. Ние спряхме и от удара ме отклони, а колата загасна. Поршето продължи , а по-надолу имаше един "легнал полицай", от скоростта автомобила му отскочи, удари дървото, отсече го и удари момичето, след това бутна един стълб и се заби в тревните площи. След това от джипа започнаха да бягат , а шофьорът се върна, взе си от багажника нещо и пак избяга. В  поршето имаше две момичета и шофьора. Момичето вървеше до ресторанта на улицата с родителите си. След това дойдоха полицаи , направиха ни тестове за алкохол и наркотици, линейка дойде за момичето, защото беше легнала на земята”. Това разказа пред магистратите Диян Христов.

Делото продължи с разпит на други свидетели и изчитане на експертизи.

Катастрофата стана на 14 ноември 2021 година в Кючука. По данни на TrafficNews джипът  е бил  собственост на пловдивската компания "Корект Инвест", но го карал Минко Минков. Той празнувал имения си ден с приятели вечерта преди инцидента, а купонът продължил до сутринта. След това тръгнал с две от гостенките си да се прибира. Скоростта, с която шофирал по ул. „Ст.Стамболов“ била доста над позволената, като на кръстовището с ул. „Славееви гори“ шофьорът на поршето настигнал движещ се пред него „Нисан“. Японският автомобил бил управляван от 18 годишен шофьор. След това поршето предприело изпреварване и когато почти се изравнило с нисана, заради препречване на пътя на поршето последвал удар между двете коли. Това се случило при маневра "ляв завой" на шофьора на нисана.

Вследствие на удара джипът на Минков напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Минко обаче избягал от мястото на катастрофата, а двете дами, които били с него, останали там. По-късно  виновният шофьор се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Тестът му за кокаин е отчел положителен резултат, като по-късно кръвната проба потвърдила резултата.

Втори обвиняем по делото за мелето в Кючука, причинено от Минко с ПоршетоЛипсващ адвокат спъна старта на заседанието днес

Меле в Кючука: Порше се вряза в дърво и стълб, водачът е избягал, а трима са пострадалиС него е имало две жени, които са задържани от свидетели на инцидента

Минко с поршето в Кючука празнувал до сутринта имен денЧасове след мелето 37-годишния мъж се предаде в полицията с баща си