Поредната съседска война за паркоместа избухна на ул. "Маяковски" в квартал "Каменица". За това сигнализираха живущи от кооперацията на №35. Те разказаха, че собственици на една от къщите на улицата, към която има гаражи, са поставили табели за забранено паркиране. Чрез тях да забраняват паркирането на хората, които живеят в къщите срещу гаражите, защото им пречили. По този начин хората са възпрепятствани да паркират пред домовете си, пред чийто входове паркират от години. Знак, който да забранява паркирането от страната към домовете им също не е наличен, като в този случай двете страни влизат в безкраен спор.

„Живеем на малка тиха улица, на която от едната страна живеем ние, а от другата има гаражи със собственоръчно поставени табели. Няма обаче знак, който да забранява паркирането от нашата страна. Постоянно имаме проблеми със собствениците на гаражите, защото сме били „спирали пред вратата на гаражите им”, разказват пловдивчани.

Проблемът обаче е, че се е стигнало дори и до увреждане на имущество, като живущите срещу гаражите разказват, че са заварвали автомобилите си със спукани гуми, счупени стъкла и чистачки, като собствениците на гаражите често подавали сигнали и до тел. 112, като се оплаквали, че хората паркирали автомобилите си пред гаражите им.

„В случая ние паркираме пред домовете си, а не пред гаражите им, които дори не знаем дори са законни”, споделят пловдивчани. Проверка на медията ни показа, че гаражите са законни, а на тях пише:

„Не паркирай! Излаз на автомобил с дължина 5 метра. Гаражът се използва постоянно и денонощно. Без предупреждение при блокиран достъп до имота – глоба с фиш и репатриране с паяк до 20 минути”.

Хората добавят, че е изключително трудно да откриеш място, на което да паркираш в района и поради тази причина от години паркират пред входовете си. Заради непрестанните скандали и имуществени вреди, нанасяни от съседите им обаче, изглежда тази им практика ще бъде прекратена.