Измами за милиони с фалшиви пълномощни. Мъж, който се представя за адвокат, но реално е адвокатски сътрудник, помага на пострадали при катастрофи да получат обезщетение. Повечето му клиенти са неграмотни. Убеждава ги, че ще им помогне като на някои дава малки суми пари. След това ги води при нотариус. Те подписват много документи, но реално не знаят под какво полагат подписа си, защото не могат да четат.

Оказва се, че голяма част от обезщетенията отиват при Валери Георгиев от ловешкото село Златна Панега - мъжът, който се представя за адвокат, а не при хората, които представлява, твърди Нова тв. Става въпрос за хиляди левове, съобщи Нова телевизия. Твърди се, че има и много фалшиви пълномощни, представени пред няколко застрахователни дружества. Има и данни, че една от големите ни застрахователни компании е източена с 1,5 милиона лева.

Съдружникът на Георгиев – адвокат Петър Тихин заяви, че „атаките срещу него и колегата му идват от конкуренти”. „Няма да споменавам имена. Става дума за конкуренция. Хора пускат навсякъде, където може, жалби и сигнали срещу Валери – от така наречените подставени лица, които твърдят, че той ги е излъгал и измамил”, подчерта Тихин.

От  МВР са работили по случаите с измами. През изминалото денонощие са задържани трима души - Валери Георгиев, съдружникът му адвокат Петър Тихин и адвокат Цено Стоянов, по чийто банкови сметки са минавали обезщетенията.

По думите ѝ предстоят и още арести, защото разследването по случая продължава.