Бившият футболист на Локомотив Пловдив Лукас Салинас спечели трети трофей в своята кариера. След Купата на България и суперкупата на страната ни през 2020 година бразилецът с испански паспорт заслужи шампионската титла на Бахрейн.

Халфът премина през зимата в отбора на Ал Халдия, когато той беше на трето място във временното класиране. Впоследствие 28-годишният Салинас изигра страхотни мачове и тимът му завърши първи със 7 точки преднина пред втория Рифа Клуб.

"Имах доста тежка година. Претърпях контузия и не успях да направя пълноценна предсезонна подготовка. Минах през много битки, като няколко пъти достигнах лимита си. През януари осъществих трансфера в Ал Халдия, където ме приеха много добре, с мисия да станем шампиони. Срещнах семейство мъже с фантастична атмосфера на терена и извън него. Бяхме трети в класирането, на 5 точки разлика от лидера, а накрая ни коронясаха с титлата в лигата. Слава на Бога за това, че прави отвъд нашето въображение", написа Лукас Салинас в профила си в Инстаграм.