Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в TrafficNews  видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч. в района на Асеновградско шосе. Проверката е за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство. Разпоредено е проверката да се извърши от служители на 5 РУ на МВР. Срокът за приключването е 20-дневен.

Припомняме, че до TrafficNews постъпи сигнал за мерцедес, който лети със 170 км/ч. по Асеновградско шосе. Кадри от безумното шофиране са публикувани във фейсбук и инстаграм профила на Валери Костадинов. От предоставеното до медията ни видео се вижда, че Валери е седнал на пасажерското място и снима шофьор, който развива скорост над 170 км/ч по шосето.

Ограничението по въпросното трасе е 70 км/ч., което означава, че шофьорът, чиято самоличност не знаем, шофира с над 100 километра над ограничението. Видеото публикувано в мрежата създаде възмущение, особено на фона на тежкият пътен инцидент от преди седмица, в който младеж уби себе си и приятелката си, врязвайки се с 200 км/ч в няколко дървета по бул. „Руски”.

Мъжът, публикувал въпросното видео се свърза с медията ни, като твърди, че клипът е стар и не е шофирал негов приятел, а се е възползвал от услугата “drink and drive” на чуждестранна компания, която по думите му към този момент не е активна. На въпрос от медията ни коя е компанията, от чиито услуги се е възползвал, мъжът отговори „Нямам си и на идея" и заяви, че като пасажер той не носи отговорност за шофирането на мъжа. По негови думи видеото е снимано на 15 юли 2022 година.

Независимо от периода, в който е качен клипа, това не оправдава притеснителното му съдържание. На фона на всички тежки събития от последните дни, да се публикуват подобни кадри с цел хвалба е абсурдно и тези, които демонстрират подобна безотговорност трябва да бъдат наказани, категорични са читателите ни.

Въпреки зловещата катастрофа: Младежи шофират с над 170 км/ч по Асеновградско шосе, снимат сеПодобни демонстрации са абсурдни, къде е полицията, питат пловдивчани