Легендарният халф на Реал Мадрид и немския национален отбор по футбол Тони Кроос се оказва от футбола след края на сезона, обяви самият той в социалните си мрежи. Кроос ще има възможността да вдигне Шампионската лига на 1 юни, когато Реал Мадрид ще играе във финала срещу Борусия Дортмунд.

Последният досег до футбола за Кроос ще бъде през лятото, когато той ще участва на Евро 2024. Кроос се завърна през март в националния отбор на Германия за Европейското. 

„17 юли 2014 г. – денят на представянето ми в Реал Мадрид, денят, който промени живота ми. Моят живот като футболист, но най-вече като човек. Това беше началото на нова глава в най-големия клуб в света. След 10 години, в края на сезона, тази глава приключва”, започна Кроос.

„Никога няма да забравя това успешно време! Бих искал специално да благодаря на всички, които ме приеха с отворено сърце и ми се довериха. Но специално бих искал да ви благодаря, мадридчани, за вашата привързаност и любов от първия ден до последния. В същото време това решение означава, че кариерата ми на действащ футболист ще приключи това лято след Евро 2024", пише халфът.

„Щастлив и горд съм, че в съзнанието си намерих точния момент за решението си и че можах сам да го избера. Моята амбиция винаги е била да завърша кариерата си на върха на моето ниво на представяне. Оттук нататък има само една водеща мисъл: a por la 15! HALA MADRID Y NADA MAS!”, пише още в посланието до феновете си Тони Кроос. 

Кроос е носител пет пъти на Шампионската лига и може да добави 6-ти трофей. С Германия е световен шампион от 2014г. Спечелил е почти всичко във футбола без Европейско първенство. 

В кариерата си е играл за Байерн Мюнхен, Байер Леверкузен и Реал Мадрид. 

За националния отбор има 108 мача и 17 гола. 

На 4 януари Кроос навърши 34 години.