Забавяне на прокуратурата изкара 24-годишния Иван Ставрев от ареста, научи TrafficNews. Мъжът, който нападна пловдивчанка в центъра на града, в средата на месец март тази година, прекара зад решетките 2 месеца.

Срокът на досъдебното производство е двумесечен и след като прокуратурата не е внесла обвинителен акт в съда спрямо Ставрев, то законът изисква той да бъде освободен. По тази причина хулиганът е бил пуснал от следствения арест преди няколко дни.

Мярката му за неотклонение е променена от „задържане под стража” в „парична гаранция”  в размер от 1000 лв. Тя не е внесена към момента, но Ставрев е на свобода, защото все още няма повдигнато обвинение срещу него. Това обясни защитникът му – адвокат Пламен Бонев пред медията ни.

Повдигат още обвинения на хулигана от Капана, съдът го остави за постоянно в арестаАдвикатът му Пламен Бонев се зарече, че ще се бори за разкриване на "обективната истина"

Иван Ставрев е многократно осъждан до момента и е известен с чести агресивни прояви в квартал Капана. За конкретната си изцепка мъжът се оправда с изпития алкохол и липсата на работа:

“Съжалявам за случката, не бях на себе си. Бях пийнал малко и бях отчаян от това, че не мога да си намеря работа. След като си намерих работа, този човек ми даде 20 лева, а работих 10 часа. Аз съм си виновен, но само бутнах жената", бяха последните думи пред съда по време на разглеждането му на мярката за неотклонение.

За престъплението законът предвижда до 3 години лишаване от свобода, но пред съда от прокуратурата представиха постановление за обединяване на производства срещу 24-годишния мъж, което може да му коства и по-висока присъда. Според държавното обвинение след нападението над жената са събрани още доказателства за съпричастност на Ставрев към сходни престъпления.

Търсят още пострадали от агресивния Иван Ставрев, нападнал жена без причина в ПловдивПрокуратурата призовава всеки, който е станал негова жертва, да се обърне към органите на реда