Полицията и прокуратурата в Пловдив търсят още пострадали от агресивния Иван Ставрев, който нападна пловдивчанка в центъра на града. Тя с нищо не го провокирала, а той я ритнал в крака. Пострадалата е подала жалба във Второ РПУ и полицаите са установили извършителя. Вчера Районния съд под тепетата взе най-тежката мярка за отклонение спрямо агресора.

"Имаме запис от инцидента, който е брутален. Жената минава зад извършителя, без по никакъв начин да го провокира, той я удря с шут в бедрото по такъв начин, че за мен остава непонятно как тази жена не падна по очи. Имаме и материали по делото, че има и други случаи, в които е нападал жени по улицата. За пореден път ще отправя апел към гражданите, особено към жените - ако са пострадали от това лице, да не се поколебаят, а по най-бързия начин да уведомят органите на реда, за да можем да работим по случая", коментира пред медиите Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив.

Оставиха в ареста хулигана от КапанаАдвокатът му: Престъплението е леко, ние не знаем какво му е на душата

"Вече са установени и други пострадали от агресията на младия мъж", допълни той.

Има ресторантьор от известния пловдивски квартал "Капана", който също е потърпевш от Иван Ставрев. Той разказва, че често е ставал обект на вербална агресия от страна на младия мъж. Бил е свидетел и как задържания тормози клиенти на заведението - обикаля около масите, взима очилата им и ги чупи. Стига се до момент, в който арестуваният вади нож срещу собственика и чупи една от печките на ресторанта му.

"Работех на компютъра и чух първо крещенето на господина, но не обърнах внимание - и друг път сме имали вербални отношения с него. Той се приближи да поиска огънче, казах му че нямам, защото не пуша. Той каза: "Искаш ли сега да ти счупя компютъра като нямаш огънче?". Аз се изправих, той извади нож и попита: "Искаш ли да те коля сега?". Казах му: "Коли ме, ще се обяда на полицията" и той побягна като изрита една от печките ни и я счупи", разказва още Ивайло Малинов.

Криминално проявен мъж нападна и удари жена в центъра на ПловдивПрокуратурата призовава, ако има други пострадали от нападателя, да се свържат с МВР

Вчера в Пловдивския районвн съд се гледа мярката му за неотклонение, като магистратите го оставиха в ареста. Прокуратурата призовава всеки, който е станал негова жертва, да се обърне към органите на реда.

В съдебната зала обвиняемият Ставрев  в последната си дума се оправда с изпития алкохол и липсата на работа: “Съжалявам за случката, не бях на себе си. Бях пийнал малко и бях отчаян от това, че не мога да си намеря работа. След като си намерих работа, този човек ми даде 20 лева, а работих 10 часа. Аз съм си виновен, но само бутнах жената".