Иван Ставрев, който нападна пловдивчанка в центъра на града, остава за постоянно в ареста. Това реши състав на Пловдивския окръжен съд. В съдебната зала от прокуратурата представиха постановление за обединяване на производства срещу 24-годишния мъж, след като през последните дни са събрани още доказателства за съпричастност към сходни престъпления.

Припомняме, че преди седмица Районният съд под тепетата взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Иван Ставрев, а заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев съобщи пред медиите, че "вече са установени и други пострадали от агресията на младия мъж". В съдебната зала стана ясно, че събирането на доказателства продължава и към този момент.

Оставиха в ареста хулигана от КапанаАдвокатът му: Престъплението е леко, ние не знаем какво му е на душата

Според служебния защитник на обвиняемия Пламен Бонев мярката за неотклонение на Ставрев не отговаря на целите и той поиска изменението ѝ в по-лека. Юристът допълни, че не е налице обосновано предположение, че Ставрев може да се укрие или извърши друго престъпление.

Пламен Бонев каза още, че при определяне на мярката за неотклонение от първоинстанционния съд не е взета предвид ниската обществена опасност и малкото наказание, което предвижда закона за подобен вид престъпление.

В последните си думи към съда Иван Ставрев каза, че ако може да върне времето назад би го върнал.

„Съжалявам, ще си понеса наказанието. Моля за най-леката мярка. В момента живея на улицата, търся си работа и искам някой ден пак да замина да живея и работя в чужбина”, допълни мъжът.

Търсят още пострадали от агресивния Иван Ставрев, нападнал жена без причина в ПловдивПрокуратурата призовава всеки, който е станал негова жертва, да се обърне към органите на реда

Според съда обаче съществува реална опасност от укриване, предвид това, че Ставрев няма постоянен адрес и води скитнически начин на живот.  С оглед на това и съпричастността му към престъплението окръжните магистрати потвърдиха решението на Районен съд-Пловдив и оставиха мъжа в ареста.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След заседанието адвокатът на Иван Ставрев коментира пред репортер на TrafficNews решението на магистратите:

“Така наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" се явява несъразмерно тежка. Същата не съответства на тежестта на деянието и обществената му опасност! Самото наказание предвидено от законодателя за този тип деяния  е до 3 години  лишаване от свобода, т.е. не се явява "тежко умишлено" по смисъла на закона”, каза Пламен Бонев.

„Ще се борим за разкриване на "Обективната истина" по делото!”, завърши юристът.