Твърдението, изразено днес от Иван Демерджиев в сутрешния блок на Би Ти Ви за изтекла оперативна информация, която замесва заместник главния секретар на МВР в трафик на мигранти, не отговаря на истината." Това се казва в позиция на вътрешното министерство, изпратена до медиите. В съобщението се посочва още, че Димитър Кангалджиев ще търси правата си по съдебен ред.

По-рано пред Би Ти Ви бившият вътрешен и правосъден министър в служебните правителства на президента заяви, че тази информация е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. По думите му двама депутати от ГЕРБ, които са и бивши вътрешни министри, "сега мълчат, а този човек, който беше на значително по-ниска позиция, в момента е зам. главен секретар".

На въпрос на водещите дали визира Димитър Кангалджиев бившият вътрешен министър заяви: "Вашите колеги са се ориентирали добре."

"Лично г-н Иван Демерджиев в качеството си на министър на вътрешните работи е назначил Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на ГДБОП и го е наградил с Почетен знак на МВР - III степен", се посочва още в съобщението на ведомството.