Четири проекта на територията на район „Тракия” може да получат финансиране през Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 година. Днес кметът на община Пловдив Костадин Димитров и зам.-кметът Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование” Владимир Темелков представиха проектите, които ще внесат по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ за насърчаване на интегрираното и приобщаващо социално, икономическо и екологично развитие, култура, природното наследство, устойчивия туризъм и сигурността в градските райони.

След проведени разговори с кмета на район „Тракия” Георги Гатев, който посочи част от приоритетните си проекти,  от отдела по „Европейски политики” са сложили част от тях в програмата на Община Пловдив.

Първият проект е за изграждането на парк „Кан Крум” на 70 дка, чиято  прогнозна стойност е 12 млн. лева.  Най-големият откъм финансова стойност е продължението на бул. „Санкт Петербург” за 24 млн. лева. Той включва подземна и надземна инфраструктура, зелени площи и тротоари. 

ДКЦ V в района ще бъде енергийно обновено, като се предвиждат и зелени площи за 3,4 млн. лева. Последният проект е за строителство, оборудване и обзавеждане на Център за палиативна грижа на 2,5 дка в район „Тракия”.

„Искам да благодаря на кмета Костадин Димитров, който за пореден път доказва, че  развитието на  район „Тракия” е сред основните му цели. Също така и  на заместник-кмета  Владимир Темелков, с когото водихме комуникация за част от проектите. Надявам се те да бъдат одобрени и скоро да започне тяхната реализация”, заяви Георги Гатев.