Ясни са финалите в Лига Европа и Лигата на конференциите. Аталанта и Олимпиакос за първи път в историята си ще играят финал в евротурнирите. 

Аталанта стана първият финалист в Лига Европа и за исторически първи път ще играе финал в евротурнирите. В Бергамо италианците не сбъркаха при домакинството си на Марсилия и ги острани след 3:0 и общ резултат 4:1. 

Люкман откри в 30-та минута, а в 52-та минута Руджери удвои. В последните секунди Ел Билал Туре оформи крайния резултат. 

Байер Леверкузен отново продължи невероятната си серия без загуба, след като губеше с 0:2 от Рома у дома. В първия мач немците спечелиха с 2:0 в Рим, но гостите изравниха общия резултат. Крайният резултат в двубоя в Леверкузен обаче беше 2:2 и така шампионът на Германия остана непобеден през този сезон.

Паредес откри от дузпа в 43-та минута, а в 66-та минута отново той пак от дузпа удвои.

Леверкузен се класира след комичен автогол на Манчини, след като Грималдо центрира от корнер, а топката удари в лицето Манчини и влетя в мрежата. Немците продължиха уникалната си серия без загуба във всички турнири, след като Станишич вкара в последните секунди за крайното 2:2. 

Сензацията Олимпиакос достигна до финал и елиминира фаворита за титлата Астън Вила. След победата с 4:2 в Бирмингам гръцкият гранд победи у дома с 2:0. 

Аюб Ел Кааби в 10-та минута откри, а в 79-та минута отново Кааби вкара за крайния резултат, завършвайки с пет гола срещу Вила в двете срещи. 

Така гърците се класираха на финала в Атина. 

Съперник на Олимпиакос във финала ще бъде Фиорентина. Италианците отстраниха вчера Брюж с общ резултат 4:3 и за втори пореден път се класираха за финал в Лигата на конференциите. Фио загуби битката за титлата през миналия сезон от Уест Хям с 1:2. 

Резултатите от полуфиналите: 

Лига Европа 

22:00ч. Байер Леверкузен - Рома 2:2 в първия мач 2:0 

22:00ч. Аталанта - Марсилия 2:0 в първия мач 1:1 

Лигата на конференциите

От вчера Брюж - Фиорентина 1:1 в първия мач 2:3 

22:00ч. Олимпиакос - Астън Вила 2:0 в първия мач 4:2