Соня Мирчева, която бе подсъдима за измама в размер на 660 хиляди лева, окончателно бе призната за виновна, научи TrafficNews. Жената, представяща се за бизнес дама, търгуваща със скъпи чанти от Италия, бе подведена под наказателна отговорност за присвояване на сума в размер на над 600 000 лв.

Ощетена бе Нели Бозова, която в продължение на няколко години е давала сумата на вноски на Мирчева. В края на 2020 г. Мирчева бе осъдена и получи ефективна присъда от 6 години затвор. Тогава Окръжен съд-Пловдив я призна за виновна за това, че за периода 2011-2014 г. „с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у Нели Бозова и с това й е причинила имотна вреда в особено големи размери - 660 050 лв.“. Мирчева обжалва присъдата си във Върховен касационен съд.

Виновна за втори път! "Бизнес дамата" завлякла пловдивчанка с над 600 бона я чака затворСоня Мирчева може да обжалва присъдата пред ВКС

 

Така, след близо 5 години съдебна битка, представящата се като бизнес дама, чу решението на ВКС. Въпреки крупната сума и изкючително дръзкото престъпление, Мирчева получи само условно наказание. Тя ще изтърпи присъдата се от 3 години затвор, отложено с 5 години изпитателен срок, научи още репортер на TrafficNews.

Що се отнася до частния иск, той бе изцяло уважен. Оказва се обаче, че бизнес дамата – Мирчева, няма доходи, нито имущество на нейно име, с които да обезпечи наложеното й финансово наказание.

Разочарование! Това е единственото чувство, което близките на Нели Бозова изпитват след края на битката. Самата Бозова не успя да чуе крайното решение на магистратите. За жалост в следствие на напрежението и всичкото ходене по мъките, точно 40 дни преди решението на Окръжен съд-Пловдив, Нели почина. 

Припомняме, че  тя изгоря с близо 700 хиляди лева.  Парите са били поетапно „изсмуквани” от Бозова, която е смятала, че върши услуга и добро. И както казват старите хора, „няма ненаказано добро”, така и Нели е била наказана, и то как. Нейна „приятелка” – Соня Мирчева с години е смукала парите й или за нова стока, или за важни документи, или просто защото няма.

Всичко започна през 2011 година, когато Бозова е имала строителна фирма. Офисът на дружеството се намирал на последния етаж на жилищна сграда в квартал "Мараша". Един ден в едностайния апартамент под офиса й се нанесла Соня Мирчева със семейството си. Бозова и Мирчева станали приятелки. С течение на времето Соня молела за заеми Нели. Един ден Мирчева й разказала, че има бутик за дрехи в София. Дрехите обаче били на митницата и нямала пари да ги освободи. Така се завъртяла въртележката и Бозова потъвала все повече и повече със заеми. От 2011 година до преди 5 години Соня Мирчева е прибрала 660 бона от Нели.

Нели не е единствената измамена от Соня Мирчева, течение на времето излязоха и други хора, станали жертва на „бизнес дамата” и италианския ѝ бизнес. Две жени от Куклен изгоряха с няколко хиляди лева, „помагайки” на тяхната приятелка, а мъж от Войводиново беше завлечен с общо 125 000 лева.

Повече за схемите през годините може да четете ТУК:

Пловдивчанка тегли кредит заради колега в нужда, ЧСИ и банка я погват по време на раждането

Мъж от Пловдивско изгоря със 125 хиляди лева, мислел че помага на бизнес дама в беда

Бизнес дамата, измамила пловдивчанка със 700 бона, врътнала и други "приятелки"