„Не пожелавам на никого това. Тъгата е неописуема. Беше прекрасен човек, който никога не е имал срещу тях агресия, не е искал разправии". Това заяви пред Нова телевизия Милена Йорданова, сестра на убития Пейо Пеев.

По случая са обвинени съпругата му Габриела Пеева и нейната майка Красимира Трифонова, която е бивш дипломат.

„Те не искаха да общуват с нас и той казваше, че е по-добре да не се срещаме, да няма конфликти, децата да не стават свидетели на такива неща, да се търси само легален начин за решаване на проблемите", продължи разказа си Милена Йорданова.

„Двамата се запознаха преди около 7 години, събраха се, много бързо тя забременя. Според брат ми това беше желано. Той ѝ предложи брак, тя първо се съгласи, след това отказа да бъде сключен преди раждането. След това замина с него в Холандия, където да си взима изпити. Той се върна преди нея, защото имаше работа. Когато тя се върна, се скри от него. Нямахме информация дали детето е родено, кога. Криеше се. Нямахме никакъв контакт", разказа Милена Йорданова. Твърди, че се е запознала с племенника си едва миналата есен, когато детето вече е на 6 години. Родителите ѝ имали контакт с внука си през годините.

Йорданова потвърди, че Пейо Пеев е имал съмнения дали не е тровен. „Една седмица преди убийството, той сподели за такова неразположение. Срещите се провеждаха пред нейния блок. Той отива и там вижда детето", обясни Йорданова. Последният път, по думите ѝ, Габриела слязла в колата и донесла топъл шоколад. „На него му е станало лошо след това, едвам се е прибрал. На другия ден даде изследвания, нищо не се намери. Но започна да се притеснява", разказа Йорданова.

Тя не е съгласна двете обвинени жени да излизат под домашен арест. „Имам опасения децата изобщо да се видят с тях. Това е опасно физически. За тях има обосновано предположение, че са извършили брутално убийство", коментира Йорданова.

Тя обясни, че семейството ѝ също се притеснява за физическата сигурност на децата. „Допускам всичко", заяви Милена Йорданова.