Час пик в Смирненски е непроходимо, задръстванията са километрични, а движението се увеличава непрестанно, предаде репортер на TrafficNews.  След затварянето на бул. „Хаджи Димитър” движението се пренасочва по бул. „Пещерско шосе”, където в момента има адски трафик.

Колите се движат едва с няколко метра, а изнервени шофьори бият клаксоните сякаш това ще промени обстановката.

Километричната опашка започва от кръстовището за Прослав, а преминаването през прелеза на бул. „Пещерско шосе” изглежда мисия невъзможна.

Разбира се, шофьори търсят алтернативни маршрути през малките улици, за да избегнат преминаването през натоварения булевард, като правят нарушения, влизайки в еднопосочни улици.

Вече втори ден и по ул. „Лерин” задръстванията са доста сериозни заради затварянето на бул. „Хаджи Димитър”. По информация на TrafficNews зелената светлина на светофара е удължена, за да се намали трафика. В случай че няма промяна, има вероятност той да бъде спрян изцяло. Очаква се да бъде взето решение. Към момента обаче движението както на ул. "Лерин", така и на тези около нея е по-спокойно, отколкото сутринта.

Припомняме, че от днес по бул. „Хаджи Димитър” е забранено преминаването на коли. Промяната е свързана с изграждането на шахта на Южния обходен колектор, която е последната част от проекта на ВиК в зоната на вече изградената нова пътна връзка между „Западен” и „Южен”.

Очаква се кръстовището на “Царевец”, “Солунска” и “Хаджи Димитър” да бъде напълно завършено и пуснато в експлоатация на 8 юни 2024 г.

Смирненски се превърна в Кючука 2: Адски тапи блокират движението втори денЗадръстванията са километрични особено в пиковите часове

Затвориха за движение бул. „Хаджи Димитър” за финалната офанзива за „Модър-Царевец”Отвориха улица „Солунска” и ул. „София” в района

Четири автобуса с променен маршрут след затварянето на бул. „Хаджи Димитър”