Разходка се оказва невъзможна мисия за пловдивчани , минаващи  от улица  „Йоаким Кърчовски“. До медията ни сигнализира читател, който е възмутен от състоянието на тротоарите.  Той изпрати снимки, където може да се забележи, че от едната страна мястото,предназначено за пешеходци, тъне в тревисти растения. Нашият читател разказа, че картинката е такава от март месец, а досега никой от отговорните институции не е премахнал подобията на храсти.

От справка в  Google maps се вижда, че реално през 2022 година тротоарите на мястото са били видими и е можело да се преминава, дори  състоянието им да не е толкова добро. Мъжът сподели още, че в момента е невъзможно детска или инвалидна количка да премине през тротоара нормално, като по думите му, тези ненужни растения, принуждават пешеходци да се движат по платното за движение при преминаващите автомобили.

Иначе имаме синя зона , а тротоари за пешеходци НЕ!” Заяви мъжът.

TrafficNews се свърза с ОП „Градини и паркове” , като от там заявиха, че показаното на снимките не е трева, а са издънки от двете липи. Общинското предприятие уверява , че ще бъде изпратен екип, за да ги премахне.

Това обаче ще стане утре сутринта, а след като отстранят растителните отпадъци, колегите им от "Чистота" ще пометат тротоара. „Тъй като и на много други улици има издънки от дървета - предимно липа, поетапно ще се работи и там,” каза директорът на "Градини и паркове" Антон Георгиев.