Адски тапи от коли блокират целия квартал Христо Смирненски, предаде репортер на TrafficNews. Движението в квартала още от ранни часове е изключително затруднено, шофьори търсят алтернативни маршрути през улиците, за да избягват преминаването през бул. „Пещерско шосе”. Още от кръстовището за Прослав задръстванията са километрични. Колите помръдват едва с няколко метра.

По-страшно е положението на прелеза на бул. „Пещерско шосе”, където изнервени шофьори натискат клаксони и бързат да минават без значение дали са с предимство или не, като създават предпоставка за инциденти.

Ул. „Лерин”, една от единствените останали отворени връзки със „Западен”, е още по-натоварена от обикновено, десетки коли чакат дълго, за да успеят да се включат в движението по основните булеварди – отворената част от бул. „Хаджи Димитър” и бул. „Пещерско шосе”.

Неразбрали за промяната в движението шофьори обръщаха посоката на ул. „Царевец” и се пренасочваха към блокирания бул. „Пещерско шосе” или минаваха през уличките, за да избегнат километричните тапи.

Адските задръствания  в квартала се случват на фона на затварянето на бул. „Хаджи Димитър”от днес. То е свързано с изграждането на шахта на Южния обходен колектор, която е последната част от проекта на ВиК в зоната на вече изградената нова пътна връзка между „Западен” и „Южен”.

Очаква се кръстовището на “Царевец”, “Солунска” и “Хаджи Димитър” да бъде напълно завършено и пуснато в експлоатация на 8 юни 2024 г.

Бул. „Пещерско шосе” стана изключително труден за преминаване, след затварянето на ул. „Солунска” преди няколко месеца. Очакваше се трафикът да спадне, след като тя отново бъде пусната за движение, но това не се случи. Още с отварянето на „Солунска” затвориха бул. „Хаджи Димитър”, с което адските задръстванията по бул. „Пещерско шосе” остават поне още месец.

Затвориха за движение бул. „Хаджи Димитър” за финалната офанзива за „Модър-Царевец”Отвориха улица „Солунска” и ул. „София” в района