Пловдивчанката Вики от Капан и нейната майка бяха зарадвани от предаването „Бригада Нов дом“. Лъчезарната Вики се бори с церебрална парализа. Бригадата направи сложен ремонт, за да пригоди дома на Вики за нейните нужди.

Герои в новия епизод са Гергана и 18-годишната й дъщеря Виктория. След като се разделя с мъжа си, Гергана продава бизнеса си и жилището си в София, за да заминат с Виктория на лечение в Русия. В последствие се връщат в България и от този момент Гергана издържа семейството си като продава ръчно изработени сувенири. „Много е усмихната, тя просто привлича хората около себе си“, твърди Гергана за дъщеря си, която въпреки диагнозата, намира щастие и красота във всичко около себе си. Двете живеят в квартира в Пловдив, но мечтаят да се преместят в голямата къща на бабата на Виктория, която за съжаление не е годна за живеене.


На път към обекта Калин Евтимов сподели: „Възхищавам се на деца като нея!“, а топлото посрещане на семейството, мотивира майсторите да стартират ремонтните дейности незабавно.

Специалните изненади – запазена марка на Мария Силвестър, отново предизвикаха широки усмивки на лицата на героите в епизода. Мария подари на Вики персонализирана терапевтична триколка и затаяващ дъха полет с балон, с който тя научи момичето, че когато не можеш да ходиш - можеш да летиш.

Междувременно ремонтът премина в шеги, закачки, непредвидени ситуации и … суджуци. А всички трудности бяха забравени в момента, в който семейството пристъпи в новия си дом. „Ако можех да ходя, щях да скачам“, заяви развълнувано Вики преди да подари големи прегръдки на майсторите.


„Една история за възможното и за невъзможното“ – така обобщи епизода Мария Силвестър, а в края му всички от бригадата бяха горди, че са се докоснали до чистото сърце на Вики.