Социалната мрежа ТикТок ще започне да обозначава съдържание, създадено чрез изкуствен интелект, когато то се качва от определени платформи, предаде Асошиейтед прес. ТикТок посочи, че това е част от усилията му за борба с дезинформацията, разпространявана в социалната медия.

"Потребителите и създателите на съдържание са толкова ентусиазирани относно изкуствения интелект и с какво той може да допринесе за творчеството им и възможността им да се свързват с аудиторията. В същото време искаме да подсигурим, че хората могат да разграничават факти от фантазия", каза Адам Пресър от ТикТок.

Политиката на ТикТок по-рано беше да насърчава потребителите да маркират съдържание, генерирано или редактирано в значителна степен чрез изкуствен интелект.

Експерти и политици изразяват загриженост относно възможното въздействие на генеративния изкуствения интелект, когато такива инструменти се използват за създаване на подвеждащо съдържание и оказват влияние върху големия брой избори, които ще се проведат по света през 2024 година.

Внедряването на новата система започва от днес и през следващите седмици би трябвало да обхване всички потребители по света.