Разследват умишлен палеж на автомобил в Хисаря. Като основен заподозрян за извършител е 40-годишен мъж, срещу когото е образувано досъдебно производство.

Сигналът за горящ автомобил, паркиран пред къща за гости в курортния град, бил подаден в петък – 3 май около 12:10 ч. на тел. 112. Към мястото на инцидента незабавно са изпратени екипи на пожарната, които потушили пламъците. От огъня са нанесени щети, няма пострадали. Местопроизшествието е запазено.

Няколко часа след инцидента потърпевшият собственик на автомобила публикува снимка на мъжа, за който твърди, че е извършил палежа. Денис Златев е написал в личния си профил, че час преди да бъде извършено престъплението, лицето Пламен Бънев му позвънил по телефона, за да го предупреди какво планира. Златев твърди, че двамата са нямали предишни конфликти, които да са довели до фаталното решение на 40-годишният му съгражданин.

Истината е, че няма предистория, просто като се напие (подчертавам напие) само тогава звъни и псува и заплашва, като е трезвен, където се вика, си пием кафето на едно място“, споделя той в коментарите.

В личния си профил във Фейсбук Бънев е посочил, че работи в 68-ма Бригада Специални Сили – Пловдив. Дали обаче това отговаря на истината – не е потвърдено.