Проверка в сайта на тяхното министерство на външните работи и търговията  показва, че името на Илиев отсъства от списъците с почетните консули на островната държава по света. Според тях страната има само четири почетни консула в Европа, които са разположени в Австрия, Германия, Франция и Швеция, съобщава "24 часа".

Разминаване на информация има обаче с нашето външно министерство, според което Петър Илиев е почетен консул на Барбадос.

Кандидатът за вицепремиер и вътрешен министър от ИТН коментира пред Нова т.нар. „барбадоска връзка”. Тази сутрин той заяви, че  правителството на ГЕРБ две години е мотало документите му и не го признавало за почетен консул на Барбадос. И едва когато на власт дошло първото служебно правителство на Румен Радев, то го утвърдило за престижната позиция. Външен министър в първото служебно правителство на Румен Радев бе Ради Найденов, който сега е кандидатът за министър на външните работи в правителството на ИТН. 

"Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Барбадос е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и тази, която има най-близки партньори – САЩ и Великобритания – също стратегически български евро-атлантически партньори”, посочи той.

Илиев беше категоричен, че Барбадос не е офшорна зона. "Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос", поясни номинираният за вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Голям смях тресе кочината! Хиляди коментари след интервюто на Петър Илиев, положителни - нямаВсъщност положителната новина в интервюто бе изявлението на Илиев, че няма нищо общо с Пловдив и е израстнал на жълтите павета