След 4-часово обсъждане, Общинският съвет прие бюджета на Община Пловдив с 31 гласа „за“. Така градът ще разполага с 684 милиона лева. След приемането на бюджета, кметът Костадин Димитров каза: „Започваме проектите за развитието на Пловдив, но първо довършваме заварените“. С приемането на финансовата рамка, вдигнаха и заплатата на кмета на Пловдив и съветниците. Припомняме, че от размера на кметската заплата зависят заплатите на много постове. Общинските съветници приеха и новата структура на Общината.

35-годишният Иван Запрянов спечели конкурс за директорския пост в „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив. След назначаването си, той сподели пред медията ни основните си приоритети и цели. С нов директор е и общинското предприятие „Паркиране и репатриране“. Нъшан Деркалестаниан поема звеното, поставя си три основни цели.

Костадин Димитров: Започваме проектите за развитието на Пловдив, но първо довършваме заваренитеОглеждаме много имена за зам.-кмет по транспорт, скоро ще имаме яснота, заяви кметът

Вдигнаха заплатата на кмета на Пловдив и съветниците, приеха и новата структура на ОбщинатаГрадоначалникът ще се разписва срещу 5500 лева, общинарите ще ги докарват до 3000 лв.

Новият шеф на спорта в Пловдив: Връщаме междуучилищните състезания, там се раждат шампионите35-годишният Иван Запрянов спечели конкурс за директорския пост в „Спорт и младежки дейности”

На 14 февруари докато в община „Родопи" зарязаха лозите за берекет на Трифoн Зарезан, то в Пловдив кметът Костадин Димитров венча двама влюбени, поздрави многодетно семейство и семейство с 50-годишен брак. По-рано през деня кметът изпи традиционното „кафе на толерантността“ и заяви: „Обща отговорност е да съхраним модела на етническа толерантност, станал емблема за града ни“. За Свети Валентин пък в Драматичен театър - Пловдив се състоя премиерата на „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир под режисурата на Стайко Мурджев.

Хотелиери искат директен автобус от летище София до Пловдив. Те настояват и за ясен календар за събитията в града, както и за бързи и ефективни решения, от сътрудничество между бизнеса и местните органи за постигане на обща цел - развитието на туризма и подобряване на условията за посрещане на гостите в града.

Хотелиери искат директен автобус от летище София до Пловдив и ясен календар за събитията в града

След серия публикации в медията ни, през седмицата ръководството на Ботев проговори за битите от Въльо фенове, но не каза по чти нищо. При проверка на „Колежа“ областният управител инж. Зюмбилев каза: „Със сигурност е единственият такъв стадион в страната“. При проверката не бяха констатирани съществени забележки.

Инж. Зюмбилев за "Колежа": Със сигурност е единственият такъв стадион в странатаПри проверката не бяха констатирани съществени забележки

Собственикът на фирмата-изпълнител на строежа на стадиона Илиян Филипов излезе с позиция след спор с Велизар Цолакидис, служител на „канарчетата“.

Зингаревич – брокерът на черни диаманти, който оставя фалити след себе сиРуският бизнесмен разори два клуба, ФИФА и УЕФА вече са по петите му

Проучване, проведено от Държавната агенция за закрила на детето съвместно с Регионално управление на образованието – Пловдив и Българска академия за сигурност между близо 1000 ученици от 6, 7 и 8 клас в гр. Пловдив, показва, че над 70% от децата прекарват по 3 и повече часа онлайн дневно.

Не спират писмата до медията ни за покани за абитуриентските балове от ученици към класните им ръководители – тази седмица разказахме за 12 „е“ клас от Френската.

Междужременно оповестиха резултатите от проведена поредна специализирана операция за обезпечаване на безопасността на движение и ограничаване на травматизма по пътищата в Пловдив – над 500 водачи са били глобени за превишена скорост, други са санкционирани за други нарушения. За още по-голяма ефективност, Община Пловдив и МВР обявиха, че обединяват системите за сигурност – ловят нарушители през камерите.

Община Пловдив и МВР обединяват системите за сигурност – ловят нарушители през камеритеДвете институции заедно изграждат новите места за видеонаблюдение

От Организация и контрол на транспорта обявиха, че затварят част от Рогошко шосе заради ремонта му. Ако сте пропуснали информацията, важно е да знаете, че затварянето е от 9 февруари и ще продължи до 19 юни.

Епизод пореден и от сагата с ремонта на Концертна зала. Ценна къща-паметник на културата, от която падат орнаменти, трябва да бъде обезопасена. Къща в Стария град пък осъмна облепена с нещо като мрамор. На фона на това два от проектите за 100 милиона лв. на Общината отпадат от списъка за финансиране.

Два от проектите за 100 млн. лева на Община Пловдив отпадат от списъка на МРРБ за финансиранеФорум Изток и Юг и къща „Ламартин" не отговарят на изискванията за отпускането на средства

През седмицата не липсваха и криминални и абсурдни прояви – жена се опита да открадне розово боди, но я спипаха. Аниматор пък източил 1000 лева от чужда кредитна карта… за игри за Play Station.

Аниматор изпразни чужда кредитна карта, плащал за Play Station игриПловдивчанинът изхарчил над 1000 лева само за една нощ

Младежи пък размахваха мачете от джип в Пловдив. Междувременно се появи информация, че в „Коматево“ поставят отрова за кучета.

И докато кметът се хвали, че „Имаме по-чист град и контрол над строежите, но искаме още“, то в пловдивско се заличават границите на няколко села заради бум на строителството. Жилищно строителство започва и в една от индустриалните зони на града. Потърпевши смятат, че това се случжа незаконно.

Пловдивски бизнесмен: „Гербера” унищожава индустриална зона с незаконен мега комплексТова е пример за потресаваща корупция, ще сезираме главния прокурор, заяви Иван Къндев

Преди заседанието в Пловдивския районен съд Дебора Михайлова каза пред журналисти: „Искам само справедливост“. След заседанието, което се гледаше при закрити врата стана ясно, че Дебора е поискал 200 000 лв. от Георги за причинените ѝ вреди, той пък желае "домашен арест".

Дебора поиска 200 000 лв. от Георги за причинените ѝ вреди, той пък желае "домашен арест"Върнаха делото за поправка на обвинителния акт

В неделния ден жителите на пловдивското село Цалапица се организираха за нов протест за справедливост за зверски убития Димитър Малинов. На протеста майката на Митко заяви, че „има четвърти свидетел и евентуален участник в убийството“.

Майката на убития Митко: Има четвърти свидетел и евентуален участник в убийствотоДнес Цалапица отново се събра на протест

От страната

Столичната полиция прави проверка в ГРАО кой и как е сменил фамилията и ЕГН на Мартин Божанов - Нотариуса. По-късно стана ясно, че ГРАО не разполага със съдебно решение с мотивите за промяната. Полицията вече работи по няколко версии за убийството.

След поредния клип, в който Катрин Йорданова кара с висока скорост се видя, че на прозореца на автомобила има стикер на Народното събрание. Оттам обявиха, че той е фалшив. По-късно е била спряна за проверка и е дала положителна проба за кокаин. Това беше потвърдено и от кръвната проба. След задържането стана ясно, че „Мис Силикон“ е направила най-малко пет нарушения. пусната под гаранция. „Беше ужасно, не е като 5-звезден хотел“, бяха първите ѝ думи след излизане от ареста.

Разпоредиха проверка на клипове с опасно шофиране, качени от "Мис Силикон"

От света

Една новина от петък по обед преобърна новинарския поток – Алексей Навални е починал в затвора.

Алексей Навални е починал в затвораТова съобщават от федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия

Международният редактор на TrafficNews.bg припомня Кой беше Алексей Навални - критикът на Путин и обобщи реакциите след новината за смъртта му.

Кой беше Алексей Навални - критикът на Путин, отровен през 2020, а сега – мъртъв в затвораАлексей Навани ще бъде запомнен като един от най-отявлените критици на Владимир Путин,но стана един от многото опозиционери на Кремъл, които намериха смъртта си по време на режима му

Разследващият журналист Христо Грозев, който беше основна част от документалния филм за опозиционера, написа в Х: „Днес Навални беше окончателно убит от Путин“.

Един мъртъв критик и параноята на един диктатор

Близките на Навални издирват тялото му. Според източници на вестник „Новая газета“, опозиционерът може да е починал по-рано, а по тялото му има синини. Руски опозиционер смята, че убийството е подготвено предварително. "Не се съмнявайте - Путин е отговорен за смъртта на Навални. Това, което се случи на Навални, е доказателство за бруталността на Путин. Никой не трябва да се съмнява в това", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.