Дебора Михайлова дойде в Пловдивския районен съд, където днес стартира делото срещу Георги Георгиев. Преди заседанието тя каза пред журналисти „искам само справедливост”, а в съдебната зала стана ясно, че ще се конституира като частен обвинител в процеса. Младата жена е заедно с родителите си и се очаква да направи по-обстоен коментар за случая след края на днешното разпоредително заседанието.

Междувременно 26-годишният Георги Георгиев беше доведен в залата под засилена полицейска охрана и окован с белезници. Той ще отговаря пред магистратите за повдигнати 3 дни обвинение, като може да получи едно най-тежко общо наказание до 10 години лишаване от свобода.

Магистратите прецениха, че делото трябва да се гледа при „закрити врата”, заради разгласяване на подробности около интимния живот на двамата.

Припомняме, че делото беше преразпределено в Пловдив с решение на ВКС, след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.

Случаят нашумя през лятото на миналата година, а зверството срещу 18-годишната Дебора Михайлова е от месец. След като се разчу, че младата жена от Стара Загора е била обезобразена с макетно ножче, за престъплението беше задържан бившият ѝ вече приятел. В следствие на зверството Дебора получи 400 шева по тялото, което доведе и до протести в цялата страна.

Очаквайте подробности!

В Пловдив започва делото „Дебора”, какви са възможните сценарии?На 26-годишния Георги Георгиев са повдигнати общо 3 обвинения