„На 100 –ия ден, откакто съм кмет на Пловдив приехме бюджета.  Беше дълга, но спокойна сесия. Разговорите, които бяха проведени с всички групи, отделните срещи с общинските съветници дадоха резултат, като това  даде възможност да неполитизираме темата за бюджета”, заяви кметът Костадин Димитров след приемането на бюджета. По думите му този бюджет е политика на довършването на започнатите в миналия мандат проекти, а в същото време дава основните за виждането му за развитието на града в мандата.

Бюджетът на града бе приет от 31 общински съветници, а 19 гласуваха против. Тази година ще се харчат 684 млн. лева, но в него почти няма нови обекти.

„ Благодаря на съветниците, които подкрепиха бюджета. Искам обаче да уверя, че предложенията на тези, които не го подкрепиха, ще намерят отражение след 6-ияи месец при актуализацията”, заяви градоначалникът.  

Относно  липсващата част в екипа му – зам.-кметът по транспорт, Димитров заяви, че се оглеждат много имена, като е важно неговото развитие. От една страна – дългосрочната стратегия за развитието на дружеството „Екобус”, а късата писа превозвачите да изпълняват своите разписания на минимум 90%.

Пловдив ще разполага с 684 млн. лева, Общинският съвет прие бюджета за 2024 годинаС 31 гласа „За” местният парламент одобри макрорамката на бюджета