Четвърти човек е бил свидетел и евентуален участник в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Това заяви майката на убития младеж Атанаска Бакалова. Тя се позовава на кадри от охранителни камери, с които разполага. По думите й на тях се виждали пет силуета, заедно с този на Димитър Малинов. Кадрите са от момента, когато се смята, че е извършено убийството.

С плакати „Справедливост за Митко”, десетки жители на Цалапица се събираха точно в 16:00 часа днес на нов протест, с който да отправят своите искания относно зверското убитийство на  Димитър Малинов. Близки, роднини и приятели на младежа, скандираха на центъра на Цалапица “Днес е Митко, а утре кой?”.

“Трудно е, много е трудно,” каза майката на Малинов.

Всички, които подкрепят близките на Митко са категорични, че няма да се откажат, докато не стигнат до истината за зверството от юли миналата година. Тяхното искане е доживотни присъди без право на замяна за всички замесени в престъплението.

Въпреки лошите  метеорологични условия протестиращите няма да се откажат от шествията за 24-годишния Малинов.

„Нека покажем, че той е бил наш приятел! Нека не бъдем безучастни! Който иска всички участници в убийството да бъдат осъдени, да застане до нас в нашата борба за "Справедливост за Митко", написа в социалните мрежи майка му Атанаска Бакалова.

Все още се очаква екстрадицията на заподозрения за зверското убийство Рангел Бизюрев. Районният съд даде последна възможност той да бъде осигурен като свидетел по делото. Ако до няколко дни Бизюрев не бъде върнат в България, то делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, задържани за укривателство, ще стартира без разпита му.

Протестиращите имат опасения, че точно това ще се случи и  ще бъде даден ход на насроченото за 26 февруари заседание. Атанаска Бакалова сподели пред медиите, че преди дни единият от близнаците се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че на 26 февруари излиза на свобода.

Съдът отново поряза близнаците, чакат Рангел Бизюрев за разпитГлавният секретар заяви, че миналата седмица Бизюрев е бил изправен пред съд