Скандалният шеф на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов е бил сменен от кмета Костадин Димитров, научи TrafficNews. Това се случва след серията от скандали с него, както и работата на звеното, което бе на тъмно в последните години.

На мястото на Калакунов е назначен Нъшан Деркалестаниан. Той е на 38 години, като идва от Пловдивски общински инспекторат /ПОИ/, където е работил близо 4 години като инспектор. Преди това е бил секретар на Областна транспортна комисия, Общински съвет по безопасност по движение по пътищата, както и Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси.

Модерна система с остаряла техника – шефът на Синя зона си купи нова кола, но не ъпгрейдна паркоматитеВъпреки че 4 месеца новата система на „Тикси” е внедрена, Калакунов още не е направил анализи за функционалността й

Днес Деркалестаниан е бил назначен от градоначалника, като е бил представен  пред служителите на общинското предприятие, което отговаря за паркирането, Синя зона и репатрирането.

„Приех  да оглавя предприятието, тъй като мисля, че имам достатъчно опит в сферата на транспорта, като мога да повиша ефективността му. За мен контролът е изключително важен, както в Синя зона, така и в останалите звена на общинското предприятие”, заяви Деркалестаниан.

Първите цели, които си поставя е да се проучи възможността за разширяването на обхвата на Синя зона, както и да се автоматизират процесите в нея. Това ще доведе и до повишаването на приходите.

„Друго, което си поставям като задача е да се прецизира работата на „паяците”. В обществото има усещане, че на моменти  то работи неефективно, като основната цел, която гони е да са събира приходи. Работата на репатрирането е да се освобождават улици и булеварди от неправилно спрели коли, които пречат на движението”, каза новият директор на ОП-то. Не на последно място той ще направи и ревизия на всички издадени служебни абонаменти,  като тези, които са издадени в разрез с наредбата, ще бъдат отнети.