Четири месеца след инцидентите с бити фенове на Колежа от страна на директори на Ботев Пловдив, от оперативното ръководство най-после проговориха за инцидента. Въпреки това отговори почти не бяха дадени, като на въпросите на журналистите те най-често отвръщаха – „нямаме информация” или „в момента тече разследване".

На брифинг на ръководството на клуба, по темата с насилието над фенове, назначаване на лица с криминално досие  и напрежението в клуба, отговори се очакваха от члена на борда на директорите Слави Микински, както и от изпълнителният директор Алексей Киричек.

Преди въпросите от Микински заяви, че заради събитията през последните месеци от клуба е трябвало да вземат отношение спрямо насилието над фенове и поради това са излезли с позиция. На въпрос защо досега такава не са направили относно инцидентите от 2 и 3 ноември, когато фенове са били бити и принуждавани от директори на клуба, Микински заяви:

„Инцидентът, за който говорите се е случил ноември месец. До този момент официално никой не се е обръщал към Ботев Пловдив, да ни информира или да поиска кадри. Записите, които са ни искани са били представени на компетентните органи. Чакаме резултатите от това разследване”, заяви членът на борда на директорите. Той допълни, че няма двойствено отношение към феновете, защото Велизар Цолакидис се е свързал с клуба, в момента, в който се е случил инцидентът.

„Доколкото знам няма кадри с посегателство от други лица. Имаме повече от 160 камери, които работят 24 часа, като генерират огромен обем информация. Пазим ги не по-дълго то 4-5 седмици. Каквото е поискано е представено”, каза Микински. Относно записа със служител от лятото, адвокатът заяви, че тогава Божидар Караджов е искал записите, защото е мислил да подаде жалба, но след това се е отказал, което било негово лично решение.

Тук изникват въпросите, защото никой в клуба не си е направил труда да погледне кадрите с бити фенове на 2 и 3 ноември, при положение, че те са „научили за инцидента от медиите”. Това значи ли, че ръководството на клуба нехае за част от феновете, или просто са опитвали да прикрият нещо?

„Ако този въпрос ни го бяхте поставили ноември месец, а не 3 месеца по-късно, щяхме да ги представим. Технически няма как да ги съхраняваме”, каза още Микински. Още ноември месец TrafficNews писа са въпросните инциденти.

"Възпитателен" бой за двама тартори на фракции на "Ботев" преди дербито"Инструкторите" се представили за "хора от службите"

Другата тема, свързана с арестуваните Въльо Петров и Милен Стоянов, които са с постоянна мярка за неотклонение – „задържане под стража”, Микински определи назначението им като „не добро”.

„Въпросните лица, които са били арестувани, и към момента тече разследване, бяха назначени  да отговарят за охранителната дейност на стадиона и базата в Коматево. След дълъг анализ, решихме охранителната дейност да бъде преструктурирана, като нашето убеждение бе да е вътре в клуба. С тази цел търсихме хора, които имат опит с охранителна дейност  и да я  развиват - не винаги  намеренията и решенията са правилни. В случая се случиха арестите. Доколкото  съм запознат те не са за действия като служители на Ботев Пловдив. В момента тече разследване, ако бъдат признати за виновни ще си понесат последствието. Очевидно ще търсим други решения, те не са нашите хората”, каза отново Микински.

На друг въпрос как човек с толкова дебело досие бива назначен на отговорен пост в клуба, членът на Борда на директорите отново заяви, че няма информация и не е виждал досието. Той заяви, че Въльо Петров и Милен Стоянов са били назначени от „оперативното ръководство”.

Въпросното оперативно ръководство бе на два метра от Микински, който бе повече от лаконичен и не отговори на нито един от въпросите.

„Чух какво отговори Микински. Не мога да добавя особено много, в момента тече разследване”, каза Алексей Киричек.

Така всичките въпроси, които се задаваха, отново не получиха своите отговори от ръководство на тима, а плахи бележки към инцидентите.

Повече по темата:

Илиян Филипов след конфликт с фен на Ботев: Клубът показва „истини" само когато оправдават техните лъжи и интересиСобственикът на ПИМК излезе с позиция, след като от клуба разпространиха кадри как влиза в полемика с Велизар Цолакидис

Зингаревич не бил „съвсем наясно” с арестите и ОПГ-то, действало в Ботев – разбрал от медиитеСобственикът на Ботев пренасочи въпроса със скандала с клуба към оперативното ръководство

Окончателно! Арестуваните шефове на Ботев и полицаите от ОПГ -то остават в арестаАдвокатите поискаха отвод на наблюдаващия прокурор, но той не бе уважен

Оглушително мълчание в „Ботев” след арестите и обвинения на директори в ОПГНикой от клуба трети ден не излиза с позиция, а отговори се дължат на цялата „жълто-черна” общественост

Арестуваха Въльо и бригадата му, изнудвали, грабили и заплашвали фенове на БотевОкръжна прокуратура: Четиримата са част от въоръжена организирана престъпна група