И тази година времето ни поднася изненада след изненада. Едни приятни, други - не чак толкова. Този уикенд обаче пловдивчани няма от какво да се оплачат. Тъкмо започнахме да свикваме със студа и температурите решиха  лека-полека да растат - тъкмо навреме за почивните дни. Тази своеобразна декемврийска пролет ни докара цели 17 градуса в неделя. Идеално време за разходки, нали така?

Множество пловдивчани и гости на града изглежда са точно на това мнение, защото напълниха Главната в неделния следобед, видя репортер на TrafficNews.bg. Възползвайки се от топлото време, стотици тръгнаха по магазините, за да се запасят с украса и подаръци за предстоящите коледни и новогодишни подаръци. Други пък се отдадоха на социални контакти и напълниха заведенията, за да се видят с близки и приятели. Много хора има и на традиционния Немски коледен базар на площада пред Общината.

И доста добре са направили всички те, ако питате нас, защото следващата седмица няма да е така благосклонна откъм температури. Декември си е декември и градусите пак потеглят надолу от утре. В понеделник разликата няма да е толкова голяма - термометрите ще показват от 5 до 13 градуса. Ще започне обаче заоблачаване, което във вторник ще ни донесе дъжд и мокър сняг. Градусите пък падат рязко надолу - минималната температура ще е -4 градуса, а максималната - едва 7.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg