Залятата с киселина в Тракия гадателка Тони разказа цялата история около престъплението, което бе извършено срещу нея през миналата година. Тя поясни, че това е било поръчка от известна бизнес дама на има Искра Генкова, която е Софиянка. От историята става ясно, че посочената жена е посещавала гадателката често, защото имала сериозни съдебни проблеми за милиони левове.

От много малка видях, че имам дарба и цял живот съм помагала на хората , ясновидка съм. Въпросната жена идваше при мен в седмицата по два пъти в продължение на 2 години, за да ѝ гледам, защото имаше много проблеми съдебни, които бяха за милиони. Направих всичко възможно , помогнах ѝ. Оказа се, че тази жена като замине за София търси помощта и на някакъв ходжа , който й взима много пари.”Това заяви Антоанета Тодоров пред съда.

По думите й след това някой е натиснал въпросния силово и той  заявил, че двамата с гледачката са "партия" и работят заедно, а след това си делят печалбата. „Това е пълна лъжа!” Категорично заяви гадателката.

Палачът на гадателката Тони ѝ казал: „Аз ще ти помогна!", секунда преди да я залее с киселинаАрестуваните за обезобразяването - безработни, конспиративни, действали по план

Преди дни в Пловдивският районен съд протече заседание по делото за жестокото престъпление. Сочен за фактическия изпълнител на престъплението е Йордан Цветанов, а негов помагач е бил Веселин Вълчанов. Двамата са обвинени в това, че в съучастие са нападнали Тони на 16 март 2023 година, като са я заляли със сярна киселина в дома ѝ, намиращ се в комплекс в ЖР "Тракия". Йордан Цветанов обаче, до днес не признава, че той е извършил зверството и пожела съдебният процес да протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. В предходно заседание стана ясно, че престъплението наистина е имало поръчител, но така и не се разбра имало ли е и трети човек по време на заливането в апартамента в ЖР „Тракия”. Неговият помагач разигра истински цирк, като преобърна сензационно делото. Той призна вината, за да сключи споразумение, като получи 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок, след това влезе и в ролята на свидетел. В съдебната зала стана ясно, че Вълчанов е заплатил и част от иска на гадателката за нанесените вреди.

Производството продължи по общия ред, но обвиняем вече е само Йордан. Преди дни имаше дело пред Районен съд Пловдив, където бе разпитана самата пострадала гледачка, мъжът, с който съжителства от години и момичето, което се е грижило за нея и било в апартамента по време на заливането.

Първа започна да разказва пострадалата Тони, като детайлно обясни какво се е случило. „Тази бизнес дама  изпрати предния обвиняем , но когато дойде се представи под друго име.  Изтърва се , че тя го е изпратила, защото започна да разказва , че съм работила с някакви ходжи, а тя единствената, която е идвала при мен и се е занимавала с такива неща. Каза, че му е планетно да ме натроши и за доказателство, че го е направил, трябва да ми вземе  телефона и картите, за да ги покаже. Така и направи! Той си заяви пред мен, че ще си вземе парите, а аз поне две седмици трябва да се правя на болна," заяви гледачката.

Тя разказа още, че Вълчанов си е взел чашата, от която е пил и фасовете, които е изпушил, за да няма доказателства, че е бил в апартамента й.  По разказ на пострадалата, мъжът се свързал отново с нея, след като си е закупила нов телефон. Той й заявил много да внимава и да продължава да се прави на болна , за да не стане страшно.

Минаха месеци, той дойде отново, но се обади от друг телефонен номер. Скара ми се , че не съм почивала и съм работила. Обясни ми , че бил разбрал от хора на въпросната поръчителка, които ми се обадили и така станало ясно, че не почивам. Този път разхвърля около мен, разплака ме и инсценира, че ме е бил, за да ме снима и да й я изпрати,” разказа Антоанета пред съда.

След време я потърсил няколко пъти и другият обвиняем Йордан, който й заявил, че е много болен и търси помощ от някого.

„Каза ми, че няма кой да го докара, но след време дойде влезе в апартамента ми  с калцуни и медицинска маска. Беше с черна шапка с козирка, тъмно черно яке, което беше широко и седна на стола пред мен. Момичето Деси,което ми помагаше, донесе кафе и излезе от стаята, но той не отпи и не го докосна. В ръцете си нямаше нищо, но аз веднага усетих,че ме лъже, че този човек идва за лошо. Сложи ръцете си под масата и не се виждаха, а той в този момент е отворил буркана.  Докато го питам какво прави и той се изправи,  лисна буркана върху мен. Аз изпаднах в ужас , като видях буркана  знаех , че това е киселина и за щастие си скрих очите”, допълни в историята си жената от Тракия.

През сълзи тя каза на съда, че болките са били ужасни, стресът също. По думите на Антоанета, тя е преживяла множество интервенции до момента.” Половината крак ми е отишъл, коремът ми също, изрязаха ми почти всичко, на два пъти щяха да ме изпуснат дори, а аз съм със 100% ТЕЛК. Храненето ми беше трудно. Този човек взе целия ми живот," завърши Антоанета

По време на делото, адвокатът на Йордан Цветанов, който е обвиняем, пожела по-лека мярка за мъжа, но съдът го остави отново в ареста.

Кой кой е в схемата със залятата с киселина гадателка Тони? Палачите с взаимни обвиненияСлед като от обвиняем стана свидетел, помагачът пробва да лъже в съда

След нападението, 53-годишната жена е получила обезобразяване на лицето – увреждания в областта на лицето, шията и гръдния кош, както и обезобразяване на други части от тялото – в областта на корема, долните и горни крайници. Нараняванията са получени вследствие на местното /локално/ действие на корозивната отрова, като деянието е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалата.

В хода на разследването e установено, че пострадалата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в апартамент в ж. р. „Тракия“ . Тя имала здравословни проблеми и била трудноподвижна. За нея се грижели асистенти.

Ясновидката не дължала на никого пари и не била получавала заплахи във връзка с извършваната гадателска дейност, с изключение на един случай, при който Веселин Вълчанов  я посетил през есента на 2022 г.  Той ѝ заявил, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие Вълчанов посетил пострадалата още няколко пъти.

Според прокуратурата двамата обвиняеми живеели във Враца, в един и същи квартал. Те се познавали от около 6-7 години. През месец март 2023 г. двамата взели общо решение да отидат до Пловдив и да залеят със сярна киселина гадателката. Мотивът за това тяхно решение бил неудовлетвореност във връзка с извършваната от пострадалата дейност срещу заплащане по гадаене на кафе и карти.  Двамата направили уговорка помежду си и за разпределение на техните роли – Цветанов да залее Тони със сярна киселина, като дейността му да бъде подпомогната и умишлено улеснена от Вълчанов, чрез отстраняване на спънки и набавянето на средства.

Залятата с киселина гадателка: Поръчаха ме! Палачът остава в ареста, помагачът с условнаЯсновидката Тони говори за първи път след зверското престъпление