По-малко от година след основен ремонт главната улица в село Ягодово се превръща в река след всеки дъжд. За това алармираха до TrafficNews местни жители, които искат спешни действия за отстраняване на проблема.

Реконструкциите по ул.“Васил Левски“, която е входно-изходната артерия на селото откъм Пловдив, бяха завършени през септември 2023г.. Инвестицията бе за близо един милион лева, като средствата бяха отпуснати за проекта на Община „Родопи“ от Министерството на регионалното развитие и благоустройство. В отсечка от 1300 метра бе изцяло подменена асфалтовата настилка, изградени бяха нови тротоари и бордюри.

Асфалтираха улица „Васил Левски" в Ягодово


За съжаление, след първия кратък снеговалеж и първия дъжд, който наводни една значителна част от главната улица, достъпът до жилищата на някои къщи стана много затруднен, а контейнерите за смет в пресечната улица "Кемера" станаха неизползваеми“, коментира Иван Георгиев, който живее на засегнатата улица. По думите му тротоарите също се наводняват обилно и не могат да бъдат изплозвани по предназначение, а при по-обилни валежи водата дори нахлува в дворовете им.

По този повод през декември близо 50 души са изготвили колективна жалба, внесена до кметство Ягодово и Община Родопи. Местни искат изпълнителят на проекта да поеме отговорност, като спази условията за гаранция за качествено изпълнение.

TrafficNews потърси становището на Община Родопи по казуса, откъде определиха като "недопустимо" да се допуска главната улица на Ягодово да бъде в такова състояние. 

Проведохме разговор с изпълнителя на проекта. Самите реконструкции на ул. „Васил Левски“ са изпълнени по най-добрия начин. Проблемът идва от съседните по-малки улици, които връщат водата към главната. Имаме решение да се направят дъждоприемни шахти по тях, за да реши този казус. Изпратили сме искане до фирмата още днес да отидат на място и да се започне работа по въпроса“, увери кметът на общината Павел Михайлов.