Откършени дървета продължават да висят над главите на пловдивчани след снежната буря. Въпреки, че екипите работиха в едни от най-натоварените зони, а след това продължиха работата си по списък, то все още има неразчистени дървета и клони.

За пореден такъв случай сигнализираха жители на район „Северен“. Те разказаха, че на ул. „Анри Барбюс“ от № 9 до № 11 огромна част от дърво е откършена, като всеки момент може да падне върху нещо или някого.

„След бурята, в неделя, на 26.11 го видяхме. Звъняхме и казаха, че има много подобни сигнали и ще дойдат най-рано в понеделник. След това в продължение на седмица звънях, но не вдигнаха. На 4 декември казаха, че сме в някакъв списък, обясних че е срещу входа ми, няма от къде да мина с детето и казаха да внимаваме. Не знам как да внимавам, освен да нося каска..“, коментират хората.

Вече 16 дни дървото виси, а живущите по улицата споделят, че са принудени да прибягват, за да избегнат евентуално падане на дървото върху тях.

Предадохме сигнала до ОП „Градини и паркове“, откъдето заявиха, че директорът на предприятието Антон Георгиев се ангажира да направи на място спешна проверка по подадения сигнал и своевременно ще бъдат предприети необходимите дейности за обезопасяване на дървото.

По думите му всичките 6 специализирани бригади за санитарни резитби в момента довършват отстраняването на щетите, нанесени при снежната буря в края на миналия месец, като досега са обработени над 400 сигнала за паднали дървета и клони.