Шофьори превзеха тротоари по улица „Лев Толстой” и не оставиха друг избор за пешеходците, освен да ходят по пътното платно. За това разказа читател на TrafficNews.bg, който сам е станал неволна „жертва” на наглото паркиране.

Автомобилите били паркирани в района на Полиграфията. На по-тесния тротоар срещу хотела по-надолу били качени няколко коли през няколко метра разстояние. Машините изпълвали изцяло мястото, предвидено за пешеходци, но това, изглежда, не е направило впечатление за шофьорите им.

Така, за да премине, пешеходец трябвало да слезе на павираната улица и да рискува да си навлече гнева пък на някой от преминаващите водачи. Опциите били две. Първата - заобикаляш колата и се качваш пак на същия тротоар, за да повториш упражнението след няколко метра заради друг нагло паркиран автомобил. Втората – направо отиваш от страната на хотела.

Да, но малко след него тротоарът там също бил зает. Този път от няколко автомобила, наредени един до друг така, че за пешеходец пак да няма място, пък за количка – инвалидна или бебешка – абсурд! Което пак принуждава човек да слезе на пътното платно и да отиде от другата страна. Една безумна игра на зигзаг и упражнение за краката.

„А какво правят тези с количките?”, пита читателят ни.