Автоджамбазът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на 2022 г. и началото на 2023г., се изправи пред Пловдивския окръжен съд, но този път пристигна с белезници и съдебна охрана. Оказа се, че 36-годишният Марио Илиев излежава присъда от 1 година и половина, по друго престъпление. Той пребивава в затвора, намиращ се в град София , защото е софиянец.

 На днешното разпоредително заседание Илиев не призна вината си за кражбите и поиска делото да се гледа по общия ред с разпит на свидетели и по конкретно, с защитата му посочиха, че държат да се издири и разпита конкретен свидетел. Те заявиха , че той е сръбски гражданин. Още в предходното заседание 36-годишният Марио Илиев категорично отрече да е извършвал една от кражбата на автомобила, който собственост на Фейзи Садъков. Той и защитата му адвокат Кущилакова, назоваха , че лицето,което искат да се разпита е предало след кражбата МПС-то на Илиев, за да го пази. Преди да насрочи заседанието за друга дата, когато бъдат призовани вещи лица и свидетели, Окръжен съд Пловдив конституира като частни обвинители пострадалите лица, но отхвърли исковете, които предявиха. Според съдия Цанкова те биха затруднили настоящия процес.

Както TrafficNews разказа в серия материали тогава, 36-годишният Марио Илиев оперирал на пловдивска територия, защото живеел на квартира в града под тепетата. След това открадна два фолксвагена, едно ауди и едно порше кайен. Двата фолксвагена модели „Пасат ЦЦ” и „Пасат” все още не са открити и върнати на собствениците, за разлика от аудито и поршето. Според първоначалните данни общото при кражбите било идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели. След това джамбазинът сменял номерата, за да не бъде хванат. Първият откраднат автомобил бил „Пасат ЦЦ”. Той е задигнат от млада жена на 28 ноември 2022г. преди тя да си тръгне от работното място. Тогава крадецът се промъкнал в двора на компанията в която работи в район “Северен”, на метри от сградата на Трето районно управление. Качил се е в колата минути преди 19 часа и е тръгнал с превозното средство.

Автомобилът се карал от Мария Кощилакова, но бил на името на майка ѝ – Гена. Двете жени предявиха молба за конституирането им като частни обвинители срещу крадеца, претендирайки иск от сумата, каквато е стойността на автомобила. Съдът обаче не прие молбата им. Втората открадната кола била поршето, собственост на Никола Диев. Тя била задигната на 19 декември 2022 г., докато мъжът бил спрял за малко пред офис на куриерска фирма. Автомобилът имал GPS и бил открит в землището на село край Дупница. Третата кола „Фолксваген Пасат“ била на Фейзи Садъков, но била открадната от владението на Атакан Карагьоз. Карагьоз спрял за малко на улица в „Кършияка” на 6 януари миналата година. Въпреки, че бил в близост до колата, крадецът не се уплашил да действа. Карагьоз бил оставил автомобила без да го гази и крадецът влезнал и затворил вратата. Карагьоз чул и се опитал да го спре, но джамбазинът потеглил, като влачил пострадалия 5-10 метра. Четвъртият откраднат автомобил бил – джип ауди бил открит в пазарджишкия участък на магистралата.

Автоджамбазът, откраднал редица коли в Пловдив, не призна вината си, сочи друг за извършителМарио Илиев и защитата му поискаха обвинителния акт да бъде върнат за поправка