Огромни дупки и ями зейнаха в една от най-странните улици в Пловдив, която обаче на практика не е в Пловдив. Пътната отсечка се намира веднага след табелата на Пловдив на бул. „Кукленско шосе“, като тя стига до бул. „Асеновградско шосе“. На нея има редица предприятия, а отсреща е Пловдивската митница.

Въпреки че там е индустриалната зона – Юг на Пловдив, тя не се води в пределите на града. Видно от картите и кадастъра тя е в       землището на село Браниполе, община „Родопи“. Читател на TrafficNews ни сигнализира за проблема, който продължава да тормози работещите в зоната. Той е писал до всички институции с надеждата дупките да бъдат запълнени, а също така да се преустановяване паркирането на тежкотоварни камиони на въпросния участък.

„ Става въпрос за пътен участък от около 60 метра в началото на отсечката към бившето Плодохранилище.  В продължение на около километър по този път са разположени десетки фирми, чиито местни данъци и такси пълнят хазната на общинските структури . Пътната настилка на участъка е в ужасно състояние, което се влошава всекидневно.

Нещата се усложняват допълнително от десетките големи камиони, чакащи обработка в Пловдивска Митница, които паркират и маневрират там, въпреки че са в явно нарушение и в района на митницата има Терминал,  изграден специално за тях. Тук апелираме и за адекватната намеса на Пътна полиция, защото независимо как се санира въпросният участък нещата ще са временни, ако не се ограничи паркирането на тежките камиони там“, пише той.

Кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев , който е един от адресатите на сигнала, заяви, че е запознат с проблема, но няма какво да направи.

„Това е извън моята юрисдикция. Улицата не се намира на територията на Пловдив и район „Южен“. Няма как да ремонтираме инфраструктура, която не е при нас. Заблуждението идва и от факта, че табелата на Пловдив е сложена на грешно място“, каза Кунчев.

Самите фирми и собственици на имоти плащат своите данъци в община "Родопи".

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов заяви, че границите с община Пловдив в този район са изключително странни и е възможно участъкът да е на тяхна територия.

„Трябва да се запознаем с проблема и да видим какво може да направим и къде са границите между двете общини.  Средствата знаете са недостатъчни. Приоритет са ни населените места, където също има улици с огромни дупки“ заяви Михайлов.