Локомотив ще има днес много важен мач срещу новака Крумовград в среща от 32-ия кръг в елита. Двубоят ще се играе на клубната база на Ботев в Коматево от 19:15ч

Преди два месеца двата тима отново играха в Коматево, но тогава Крумовград победи с 3:0. Първият мач на Лаута между двата отбора завърши с победа на Локо с 4:0. 

В миналия кръг в първенството Крумовград отново не загуби и направи 3:3 с Лудогорец, а Локо падна от Черно море във Варна с 0:1. 

Крумовград е във феноменална серия от 13 поредни мача без загуба и мина рекорда за новак с най-много поредни победи в елита. Последното поражение на отбора е от 26 ноември 2023г. - загуба с 2:3 във Варна от Черно море.

Локо е четвърти с 55 точки и гони класиране на четвъртото място, което ще даде бараж за Европа, ако Ботев не вземе Купата. Крумовград е 6-ти с 45 точки и реално доиграва сезона. 

През седмицата собственикът на Локомотив Христо Крушарски потвърди, че Евандро и Бабакар Дион напускат клуба като свободни агенти. Доста е вероятно двамата да не започнат като титуляри до края на сезона. 

Трайно контузен за Локо е Калоян Костов.

Съдия на двубоя ще Михаел Павлов. 

Вероятни състави: 

Крумовград: Янко Георгиев, Лукас Сантана, Матей Шимич, Клайдер Маседо, Божидар Кацаров, Джунейт Али, Серкан Юсеин, Диего Рапозо, Момчил Цветанов, Патрик Луан, Александър Колев

Локомотив: Кристиан Томов, Ефе Али, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Оливие Камдем, Мартин Райнов, Ивайло Иванов, Ангел Лясков, Кристиян Пешов, Димитър Илиев, Мичи Нтело