Изпълнителният директор на „Напоителни системи” ЕАД Снежина Динева днес инспектира работата на новата вертикална помпа за напояване, която беше монтирана в средата на седмицата в района на Каварна. Съоръжението работи без проблем и доставя заявените от земеделските производители количества вода за напояване, като поливките се извършват по график, както са заявени. 

Разходите за закупуване и монтиране на новото съоръжение са изцяло за сметка на „Напоителни системи” ЕАД, като земеделските производители не са заплащали нищо. Припомняме, че водоподаването в района за периода на аварията не е прекъсвало и няма опасност за земеделската продукция. 

 Във връзка с твърденията на земеделските производители за застрашени в района 3 000 дка със зеленчуци, изпълнителният директор разпореди извършването на проверка от отдел „Вътрешен контрол”. По договор за доставка на вода, в района на Каварна от това съоръжение Дружеството обслужва 750 дка, 447 от декарите са засадени с пипер, 150 дка е бостан и 150 дка - със зеленчуци. Проверяващите в момента са на място за да установят точното количество вода, което се ползва за напояване и колко декара се напояват. Резултати от проверката се очакват в началото на следващата седмица. В случай, че бъде констатирана кражба на вода или наличие на съмнение за кражба, Дружеството ще подаде сигнал до прокуратурата за всеки отделен случай.