Делото срещу екскмета на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев няма да завърши с присъда днес, както се очакваше. Съдебният процес ще се проточи още. Причината е, че адвокатката на обвиняемия – Ташкена Колчева, е поискала нова експертиза.

Става дума за дактилоскопска експертиза на отпечатъци върху бутилка водка. По нея има следи от трети човек, освен от 16-годишната Ирена и Евстатиев. Адвокат Колчева смята, че тези следи са на шофьора на бившия кмет – Иван Виденов. Именно Виденов е свидетелят с автомобила, чиито гуми са били срязани. Това го е накарало и да не иска да дава показания. Според адвокат Колчева той може „да разкаже истината”.

Съдът е приел искането на защитника на Евстатиев за нова експертиза, поради което присъда по делото днес няма да има. То продължава с разпит на свидетели.

Припомняме, че Евстатиев е обвиняем за това, че е изнасилил 16-годишно момиче и я е привел в безпомощно състояние с помощта на алкохол. Самият той не отрича половия контакт. Според адвоката му обаче той е бил доброволен. В съда днес е и самата Ирина. "Ще искаме осъдителна присъда и не виждаме причина тя да не е ефективна", заяви адвокатът на момичето Иван Грошев. Семейството е завело и граждански иск срещу Евстатиев и иска обезщетение от 10 хиляди лева.

Ирена още носи спомена за случилото се, разкри адвокатът - четете ТУК

TrafficNews.bg