Без дебати и с почти пълно мнозинство Общинският съвет в Пловдив избра шефовете на две лечебни заведения. Това бе изненадващо, предвид страстите, които  същите тези две предложения предизвикаха на предишната сесия. Тогава бе бламирано утвърждаването на д-р  Константин Сапунджиев за директор на МБАЛ „Св. Панталеймон”.  На последната сесия той не получи остатъчен брой гласове, въпреки че бе спечелил конкурса. От ГЕРБ поискаха прекратяването на конкурса и обявяването на нов, като временно бъде назначен д-р Красимир Вальов на поста.

Имаше и дълъг дебат между зам.-кмета Анести Тимчев и шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев. Последният настояваше, че трябва да има нов конкурс, тъй като този не е бил конкурентен.  Поради това предложението падна, а от ГЕРБ не гласуваха в знак на несъгласие и индексацията на проектите.

Две седмици по-късно обаче повторното гледане за утвърждаването на д-р Сапунджиев не предизвика никакъв дебат. Той бе избран с над 40 гласа и така той  остава на поста за втори мандат. По същия начин мина и второто гласуване за управителя на ДКЦ- Пловдив д-р Николай Забунов, който бе спечелил конкурса за поликлиниката.

Най-голямата общинска болница в Пловдив остана без шеф след изненадващо гласуване в ОбСОбявяват нов конкурс за директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Общинският съвет гласува и отпускането на безлихвен заем от 420 000 лева на МБАЛ „Св. Мина”. Искането е от новия управител на лечебното заведение Мария Горчева, която пое поста от проф. Петър Петров. При смяната последният заяви, че е първият управител от десетилетие, който е изкарвал на печалба лечебното заведение.

След анализ обаче се е установило, че лечебното заведение пак е пред фалит. През последните две години МБАЛ „Св. Мина” е получила над 1,5 млн. лева  от НЗОК  и по програми заради ковид отделението и PCR лабораторията разкрита там. Със закриването на ковид отделението обаче голяма част от приходите на болницата прекъснали.  По доклада на управителя болницата е в стабилно, но крехко състояние и в бъдеще е силно застрашена от тежко финансово състояние. Също така има необходимост да се върне стария медицински персонал, който е напуснал по една или друга причина.

Поради това се иска и безлихвения заем, за да може да се стабилизира състоянието на бившата Първа градска болница.