Истинска любовна драма се е разиграла в Пловдив между мъж и жена. До 2015 година двамата имали малка връзка, но подсъдимият прекратил отношения с жената, защото го обсебвала и постоянно му звъняла. След раздялата им обаче, дамата  започнала да преследва мъжа  и да ходи до жилището му, без да го уведоми. Тя дори си позволявала да влиза в обектите, където работи, отново без предупреждение. След такова конкретно посещение, тя подала жалба срещу него, като твърдяла, че е започнал да я удря с юмруци и с пълни шишета в главата . В делото пред Районен съд, което е образувано 2018 година, мъжът  категорично отрекъл да е осъществил някакво физическо посегателство  върху бившата си приятелка на въпросната дата.  Въпреки това, в показанията на полицай се потвърждава , че при проведен разговор с подсъдимия , във връзка с оплакването на тъжителката, той не отрекъл , че по време на възникналия между тях скандал я е ударил, но не е конкретизирал с какво и по какъв начин. Подсъдимия обяснил, че е бил подложен на тормоза от страна на жената.

Така първа инстанция е признала мъжа за невинен, заради това, че не се доказва по безспорен начин той да е нанесъл телесна повреда. Магистратите са отбелязали, че дори от медицинската експертиза, в която има доказани телесните увреждания, не е ясно  как са нанесени и кога. С това решение тя е трябвало да заплати на мъжа разноските по делото.

Жената не е била доволна от решението и  е депозирала възивна жалба срещу присъда на Районен съд Пловдив, защото не била законосъобразна. Тя пожелала делото да се върне за ново разглеждане на друг съдебен състав. След това е имало дело пред Окръжен съд-Пловдив.

В съдебния акт пише, че свидетелка по делото е бившата жена на подсъдимия, с която били в доста добри отношения, имали и общо дете. На свидетелката също й били известни редица инцидентни между подсъдимия и тъжителката, защото той търсил съвет от нея какво да предприеме, поради факта , че тъжителката го чакала постоянно на стълбите пред дома му. Показал й дори одрасквания от нокти от самата тъжителка, отблъсквайки я при опита й да влезе в жилището му.

Една вечер, на която дата бил рожденият ден на съвместното дете на подсъдимия и свидетелката , на жената се обадил по телефона бившият й свекър.  Бил много притеснен, питайки я какво да прави, защото му била звъннала тъжителката, заявявайки, че била пребита от сина му и лежала безпомощна на стълбището пред вратата на апарфтамента.

Бащата на подсъдимия помолил свидетелката да отиде и види какво се случва, тъй като живеела на същата улица, на която и бившия й мъж . Тя пристигнала до жилището на подсъдимия. На място заварила бившата му, седяща мокра на стълбите, била разстроена и споделила на свидетелката единствено, че е била пребита подсъдимия. Пристигнал и брата на мъжа, който бил ядосан, защото многократно казвал на жената да спре да следи брат му.  Тримата заедно отишли в Спешното отделение, като без ничия помощ тъжителката  се предвижвала. На намиращите се в лекарския кабинет доктор и медицинска сестра съобщила, че била пребита от приятеля си, а те й предложили да сигнализират органите на реда, но и това тя отказала. По нея обаче нямало видими следи от наранявания.

Така свидетелката, от която подсъдимия има дете се свързала с него, интересувайки се какво точно се е случило, а той й съобщил, че прибирайки се в дома си, видял, че въпросната му бивша го чакала на стълбите, поради което се обърнал и си тръгнал, както бил правил и в други подобни случаи, но не обяснил нищо повече.

След разпити на свидетели и прочитане на медицински експертизи, Окръжен съд Пловдив е приел решението на първа инстанция за правилно. Според магистратите, искането за връщане на делото отново за разглеждане с друг съдебен състав, е неоснователно. В съдебния акт е описано, че дори жената да е имала наранявания, те не са отговаряли на това какво тя е разказала. Следващият довод на съда е бил това, че в деня на въпросната ситуация, няма доказателства тя да се е виждала с обвиняемия. Пред лекарите тя е казала, че е била пребита от "приятеля си", но според магистратите не е ясно кой точно приятел, след като всички трърдят, че жената е била разделена с обвиняемиоя отдавна. 

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, това означава, че жената трябва да заплати разноските по делото на бившия си приятел.