Най-голямата общинска болница в Пловдив МБАЛ "Св. Пантелеймон" на практика остана без управител, след като общинският съвет не одобри преизбирането на д-р Константин Сапунджиев. Предложението бе вкарано за гласуване, след като бе проведен конкурс, на който се яви единствено д-р Сапунджиев. Той получи висока оценка и преизбирането му се считаше за въпрос на формалност, но председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев изненадващо предложи резултатите от конкурса да бъдат анулирани, а договорът на д-р Сапунджиев да бъде прекратен и насрочен нов.

Дотогава временно начело на лечебното заведение ще застане бившият шеф на „КОЦ-Пловдив“ д-р Красимир Вальов. Последва дебат между Илиев и зам.-кмет по здравеопазване Амнести Тимчев - защо се прави това предложение, предвид, че е спазен законът и е проведен конкурс. Според Илиев на въпросния конкурс се е явил само един кандидат, като по този начин не може да се говори, че е имало конкуренция за избора. Поради това той смята, че трябва да бъде проведен нов такъв, но предложението на групата на ГЕРБ не събра необходимият брой гласове. Въпреки това избирането на д-р Сапунджиев пропадна. При гласуването за утвърждаването му като управител той събра 23 гласа „за“, при нужни 26, като съветниците от ГЕРБ и ДБ се въздържаха.

Така на практика трябва да бъде обявен нов конкурс, а на следващата сесия да се избере нов временно изпълняващ длъжността. Причината е, че договорът на д-р Сапунджиев за управлението на лечебното заведение е изтекъл.

По същия начин се случи и с управителя на ДКЦ-Пловдив д-р Николай Забунов, който трябваше да бъде преизбран, но предложението събра едва 25 гласа и така ще трябва да бъде проведен нов конкурс и за поликлиниката в Кършияка.