Административният съд в Пловдив потвърди акт от 10 000 лева на "Електроразпределение"ЮГ, наложен от Комисията за енергийно и водно регулиране. Въпреки че от ЕРП-то са обжалвали санкцията магистратите са потвърдили глобата. Причината е от "Електроразпределение"ЮГ не са отговорили в срок на сливенска фирма, за да  определи условията за присъединяване електроразпределителната мрежа на фотоволтаична електрическа централа.

От компанията "МХ Топ" ЕООД са подали заявлението към дружеството  17.08.2021 г, но отговорът е дошъл чак на трети ноември, вместо в едномесечния срок, както е по закон.  Те са искали да сложат инсталация до 30 kW , които се предвижда да бъдат изградени върху покривни и фасадни конструкции на присъединени към електроразпределителната мрежа.

Три месеца по-късно от "Електроразпределение"ЮГ са изпратили становище за прекратяване на процедурата по присъединяване с мотив, че в имота няма сграда на основно застрояване, а постройка за допълващо застрояване.

Съдът смята, че са неоснователни оплакванията за допуснато нарушение на материалния закон, че процесният имот представлява сграда на основно застрояване. Това било без значение за настоящото производство и е извън предмета на доказване. Глобата от КЕВР била за това, че от ЕРП-то не са спазили срока за отговор от 1 месец, като тя е била правилно наложена.