Използвани билети продължават да се продават от кондуктори в градския транспорт в Пловдив. Това се случва въпреки глобите, а практиката продължава вече години. За поредния такъв случай сигнализира читателка на TrafficNews, която разказа, че за пореден път е закупила вече употребявани билети. Сподели, че се е качила в автобус по линия №116 от спирка до Семинарията малко след 7:00 часа сутринта, като нейна позната се е качила от спирка до Четвъртък пазара. И двете са забелязали, че номерата на билетите им се разминават.

„Докога ще продължат да ни правят на идиоти и да ни продават стари билети?”, сподели жената, която каза, че това далеч не е първия път, в който забелязва подобно разминаване.

Припомняме, че медията ни многократно е известявала за подобни случаи, при които работещ персонал в градския транспорт „върти бизнес“ чрез вече продавани билети. По този начин печалбата от продажбата не се отчита, а парите прибират същите служители.

Във въпросната схема са замесени и трети лица, които имат ангажимента да разравят контейнерите за изхвърлени билет и срещу скромна сума пари да ги продават на шофьори и кондуктори. От всичко това фирмите превозвачи и Община Пловдив трупа загуби, а качеството на услугата градски транспорт продължава да е незадоволително за гражданите.

Директорът на общинското предприятие "ОКТ" Георги Стоилов заяви пред медията ни, че ежедневно биват хващани кондуктори или шофьори, които продават нерегламентирано билети – или върнати от пътници, или взети от друго място. През последните месеци предприятието затяга контрола над продажбата на билети в автобусите в Пловдив и въпреки че работят по-малко от 25 контрольори в общинското предприятие, те успяват да пресекат незаконна търговия с билети. Очаква се новата система на „Тикси” да пресече тази практика.