Рецидивист, който в края на месец януари тази година, нападна и ограби възрастна жена в Столипиново, ще се изправи пред Пловдивския окръжен съд, за да получи поредната си присъда.

40-годишният мъж е с повдигнато обвинение, за това, че на 23 януари 2024 г., при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 65 лева, документи и други вещи, от владението на пострадалата 76-годишна жена, като е употребил за това сила.

Възрастната жена е пенсионерка по болест. В същия ден, преди обяд, тя пазарувала в магазин „Кауфланд“ на бул. „Цариградско шосе“. Продуктите сложила в количка, която ѝ помагала и за придвижване. Докато се придвижвала по улица „Ландос”, тя била пресрещната и нападната от крадеца. Според обвинителния акт, мъжът я блъснал и избутал на земята, издърпал портмонето ѝ и побягнал. В последствие с парите си купил цигари и хероин.

Не след дълго 40-годишният мъж бил арестуван. От досието му станало ясно, че е многократно осъждан.

Разпоредителното заседание е насрочено за понеделник, като на него трябва да стане ясно как ще протече делото. Тъй като мъжът е с множество присъди и е извършил престъплението в условието на опасен рецидив, той може да получи до 10 години затвор.