Зам.-кметът по транспорт Савина Петкова дойде на мястото на инцидента, при който агресивен шофьор изхвърли контрольор на ОКТ и принуди пътниците да слязат.  В момента водачът на автобус 21 от „Автотранс Чолаков” се проверява от полицията и ДАИ, като са открити и други нарушения.  Зам.-кметът по транспорт заяви, че поведението на шофьора е недопустимо и Община Пловдив ще има нулева търпимост към породен тип прояви.

„Затегнахме контрола, като постоянно служителите на ОКТ проверяват състоянието на автобусите – дали отговарят на нашите изисквания, за температурата вътре, както и дали не продават билети втори или трети път. До колкото знам, на тази линия се случва често.  По договор налагаме санкции на превозвачите в размер на 300 лева”, заяви Савана Петкова. На самия шофьор се налагат санкции от МВР и ДАИ в момента.

„За жалост имаме сигнали за грубо отношение от страна на шофьори или кондуктори. Освен жалби, това показват и проверките на ОКТ. Изключително съм благодарна на работата на контрольорите, които вършат добре своята работа при неблагоприятни условия. В момента имаме 20  души на щат, но с въвеждането на новата система на „Тикси” броят им ще се увеличи поне тройно. Ще заложим много на тяхната работа”, каза зам.-кметът.

Агресивен шофьор изхвърли контрольор от автобус в Пловдив, кани се и на пътницитеПолицията и ДАИ проверяват водача на линия 21 от градския транспорт