От утре 24-ти април фермерският пазар “Пендара” отваря нова локация – тя е втора в Пловдив, паралелно с тази на парк “Аптека Марица”.

Всяка сряда от 10:00 ч. до 18:00 ч. в парк “Ружа” (отстрани на T Market) пазарът ще събере подбрани местни производители, за да предложи на пловдивчани чиста храна.

Инициативата се организира в партньорство с район "Западен", Община Пловдив. Само за няколко месеца беше създаден брандът “Зелен Западен”. Чрез реализацията на концепцията екипът на кмета Тони Стойчева насърчава здравословния и активен начин на живот, както и създаването на качествена градска среда.

Фермерският пазар започва в малък формат с тенденция да се разрасне и да бъде любимото място за пазаруване на хората от квартала, които търсят традиционния български вкус.

От тази сряда там ще можете да намерите продукти от:

  • фермерска мандра “Строево” – краве, овче и смес млечни продукти
  • ферма “Вивера”, с. Куртово Конаре – краве, козе и биволско мляко
  • “Гурмезница” – месни специалитети
  • пчелна ферма Iter-Co – мед и пчелни продукти
  • Bran Wood – дървени изделия
  • Марин Кацаров – майстор на дъски за мезета и сувенири

Бистра Стрехина, организатор на пазар “Пендара”, отправя покана към хората от “Западен” да подкрепят малките ферми, защото те са “душата” на икономиката ни.

“Всеки продукт преминава през ръцете на производителите в техните семейни ферми. Те влагат много любов и всеотдайност в това, което правят, защото държат на автентичния вкус и качеството. Купувайки директно от тях, без посредници, хората застават лице в лице с производителя – той ще им разкаже за пътя на суровината до готовата продукция, представена на щанда”, споделя г-жа Стрехина.